Ga naar de inhoud

Gezien in Allez l'Union: "De coach heeft ons geleerd om elkaar graag te zien"

Union-speler Casper Nielsen en -coach Felice Mazzu.

In de derde aflevering van Allez l'Union gaat het over de sleutels van het sportieve succes van de club. Kijk hier naar enkele fragmenten van de Canvas-docu. De volledige aflevering ziet u op VRT NU.

Felice Mazzu: "We hebben liefde nodig in de ploeg"

In ieder vraaggesprek met een speler of een staflid komt een woord terug: liefde. Het stokpaardje van coach Felice Mazzu.

 

"Hij heeft ons geleerd om elkaar graag te zien", vertellen ze. "Om succesvol te zijn als ploeg met je kunnen vechten voor elkaar."

 

"Soms lachen we als de coach over liefde vertelt, maar het heeft zeker bijgedragen tot de goede resultaten."

Voorzitter Alex Muzio: "Mentaal sterke ploeg"

Een groot deel van het team speelt al bijna twee jaar samen. De ploeg bestaat uit een unieke mix van spelers die elders bedankt waren en zich nu willen bewijzen. 

 

"De lijst is eindeloos. Dat maakt deze ploeg mentaal bijzonder sterk", vertelt de Britse voorzitter en mede-investeerder Alex Muzio.

 

"Anthony Moris was maanden werkloos. Teddy Teuma speelde in de lagere klassen in Frankrijk. Bart Nieuwkoop belandde op de bank bij Feyenoord. Casper Nielsen voelde zich ondergewaardeerd. En Siebe Van der Heyden werd bedankt bij Anderlecht."

18.000 euro bonus in een maand

Union staat op het punt om de Japanse verdediger Koki Machida te tekenen. In een videogesprek met zijn zaakwaarnemer gaat het over de bonussen voor de spelers.

 

"Iedere speler krijgt evenveel: 700 euro per punt", klinkt het in de knusse bestuurskamer van de club. "Momenteel spelen ze voor een dubbele bonus als ze twee wedstrijden op een rij winnen. Zo kunnen ze meer dan 18.000 euro extra verdienen in een maand."

Allez l'Union

Union trekt naar Spanje om de tweede seizoenshelft voor te bereiden. Dat ze de winterstop zouden ingaan als eerste in het klassement had niemand verwacht.
do 05 mei 2022 46 min