Ga naar de inhoud

Beluister "De Tribune" met Peter Vandenbempt en Elke Weylandt

Drie op een rij voor Club Brugge. Ook in een minder seizoen haalt blauw-zwart de landstitel binnen. Daar kon zelfs Union (of was het nu Brighton?) in de eindsprint niks tegen inbrengen. "Omdat Club in de winter een mislukte zomermercato kon corrigeren", benadrukt Peter Vandenbempt in onze podcast De Tribune.

Het sprookje van Union werd niet bezegeld met het kampioenschap. Dan toch niet. Een heel jaar op kop, maar in de rechtstreekse confrontaties met de titelverdediger lieten ze het toch na. Of haalde Club zijn slag thuis. 

 

"Ze hebben ervoor moeten strijden", zegt Peter Vandenbempt in onze podcast. "Ze hebben de mouwen moeten opstropen en het hoge niveau uit de eerste Champions League-wedstrijden konden ze niet brengen in de eigen competitie."

 

"Maar we moeten de eindsprint zeker niet minimaliseren." Club Brugge pakte 27 op 29 sinds begin maart. "Maar de beste man was wel Simon Mignolet, de doelman. Dan weet je ook dat je er niet écht bovenuit hebt gestoken."

 

"Tegen collega's zei ik na twee wedstrijden in de play-offs nog dat ze het met dit niveau niet zouden halen. Maar het was dus toch net genoeg. Ze scoorden meer doelpunten dan Union en ze pakten - ook zonder de halvering - meer punten."

De ergernis van Verhaeghe

In de buik van de titelviering stelde Club-voorzitter Bart Verhaeghe Union gelijk aan zusterclub Brighton. Een uitspraak waarmee hij kritiek uitlokte.

 

"Het verraadde wel wat ergernis over alle lof die naar Union ging. Het was misschien wel een emotionele reflex, maar het was vooral niet nodig."

 

"Chapeau voor Club Brugge, uiteraard. Ik denk dat Verhaeghe en Mannaert al miljoenen felicitaties hebben gekregen voor het werk dat zij de laatste jaren verzet hebben."

 

"Ze nuanceerde vandaag wel nog dat het ging om bijvoorbeeld de database van Brighton, om spelers te scouten. Die is vele malen groter dan die van Club Brugge. Dus Union moet zich dan ook niet kleiner maken dan het is. Maar Club Brugge heeft qua lonen en transfersommen een veel grotere uitgavenpost dan Union."

Beluister hier de volledige podcast: