Renaat Schotte met Songfestival-knipoog: "Douze points of dodici punti voor Thomas De Gendt"

  Napels lag vandaag even aan de voeten van Thomas De Gendt in plaats van aan de voet van de Vesuvius. "Heel veel fans zullen blij zijn dat hij niet effectief is gestopt", zegt Renaat Schotte vanuit de Laars.

  Thomas De Gendt bewees in Napels dat we hem misschien iets te vroeg hebben afgeschreven als ontsnappingskunstenaar. "Wielerkampioenen kunnen zelfs in hun nadagen nog toeslaan, denk ook maar aan Philippe Gilbert in de Vierdaagse onlangs", vertelt Renaat Schotte.

   

  "Het klopt wel dat De Gendt een moeilijke periode achter de rug heeft. Mentaal zat hij in een dipje. Vorig jaar dacht hij zelfs aan stoppen. Heel veel Belgische wielerfans zullen nu blij zijn dat hij dat niet gedaan heeft, waardoor hij zijn teller in de grote rondes op 5 stuks heeft gezet."

   

  "De manier waarop hij hier won, spreekt tot de verbeelding. Een typische De Gendt-overwinning. Het werd nog heel spannend met Girmay en Van der Poel die op een paar seconden kwamen, maar die twee werden ook slachtoffer van hun vedettestatus."

   

  "In de sprint maakte De Gendt het indrukwekkend af. De anderen stonden niet op de foto. Ik zou zeggen "douze points" voor De Gendt. Of zoals ze hier in Italië, waar het Songfestival plaatsvindt, zouden zeggen: "dodici punti"."

   

  De Belgische vloot zal Italië alvast niet verlaten zonder zege. "Nochtans waren er artikels in de pers dat de Belgen hier niets te zoeken hadden. Maar de kop is er nu af en als je het mij vraagt, zal het hier niet bij blijven. Ik denk dan vooral aan rittenkapers als Vansevenant en Moniquet."

  Als je het mij vraagt, zal het hier niet bij blijven qua Belgische zeges.

  Renaat Schotte

  Gerelateerd:

  Giro d'Italia klassement

    naamploegresultaat
  1Matteo SobreroBEX22:24
  2Thymen ArensmanDSM+23
  3Mathieu van der PoelAFC+40
  4Bauke MollemaTFS+1:08
  5Ben TulettIGD+1:12
  6Mauro SchmidQST+1:17
  7Magnus CortEFE+1:18
  8Tobias FossTJV+1:19
  9Michael HepburnBEX+1:24
  10Richard CarapazIGD+1:24
  Giro d'Italia
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdBoedapest - Visegrád195 kmvan der Poelvan der Poel
  2individuele tijdritBoedapest - Boedapest9,2 kmYatesvan der Poel
  3wegwedstrijdKaposvár - Balatonfüred201 kmCavendishvan der Poel
  4wegwedstrijdsemi bergetappeAvola - Etna172 kmKämnaLópez
  5wegwedstrijdsemi bergetappeCatania - Messina174 kmDémareLópez
  6wegwedstrijdPalmi - Scalea192 kmDémareLópez
  7wegwedstrijdbergetappeDiamante - Potenza196 kmBouwmanLópez
  8wegwedstrijdNapels - Napels153 kmDe GendtLópez
  9wegwedstrijdbergetappeIsernia - Blockhaus191 kmHindleyLópez
  10wegwedstrijdPescara - Jesi196 kmGirmayLópez
  11wegwedstrijdSantarcangelo di Romagna - Reggio Emilia203 kmDaineseLópez
  12wegwedstrijdsemi bergetappeParma - Genua204 kmOldaniLópez
  13wegwedstrijd