Ga naar de inhoud

Thimo Willems triomfeert dankzij late uitval in de GP Vermarc

Hoogdag voor het bescheiden Minerva Cycling in de 3e editie van de GP Vermarc. Thimo Willems overleefde de Muur van Wezemaal en verraste onder meer Gianni Vermeersch met een uitval in de laatste kilometer.

De GP Vermarc was nog maar aan zijn 3e editie bezig, maar met Florian Sénéchal en Alvaro Hodeg als winnaars op de erelijst kan de koers rond Wezemaal zich stevig op de borst kloppen. Ook nu stonden weer enkele fonkelende namen aan de start, zoals een Tim Wellens, Bas Tietema of Thibau Nys.

 

Die laatste maakte deel uit van een omvangrijke groep die vrij vroeg in de wedstrijd kon wegrijden. Door pech moest Nys diep gaan om weer aan te sluiten, maar toen het op de Middelberg ontplofte, ontploften ook de benen van de Europese kampioen bij de beloften.

 

De grote groep werd beetje bij beetje uitgedund, vooral dan door het werk van Gianni Vermeersch, op papier de grootste naam vooraan. 9 renners sneden de laatste plaatselijke ronde aan, met daarbij 2 jonge renners van Lotto (Lennert Van Eetvelt en Ramses Debruyne). Zij moesten het gewicht van de koers torsen.

 

De Lotto's haalden heel wat aanvallers terug, vaak een overijverige Gilles De Wilde, maar tegen de late uitval van Thimo Willems hadden ze geen verhaal. Van Eetvelt kon wel nog beslag leggen op de 2e plaats, Vince Gerits mocht als laatste op het podium.

De beslissende demarrage van Thimo Willems

Thimo Willems: "Ik speelde alles of niets"

Thimo Willems reed tot vorig jaar voor Sport Vlaanderen, maar pas na zijn overstap naar Minerva Cycling kan hij oogsten. "De voorbije 2 jaar was ik hier ook, maar toen reed ik telkens achter de feiten aan."

 

"Door de warmte werd het een echte uitputtingsslag. Ik wist dat ik niet de snelste was, dus ik moest het op het einde nog proberen. Ik had in de ronde ervoor al gezien dat ik op dat brugje iets kon proberen. Het was alles of niets. Het is goed uitgedraaid."

Uitslag GP Vermarc
1. Thimo Willems
2. Lennert Van Eetvelt
3. Vince Gerits
4. Lander Loockx
5. Ramses Debruyne
6. Gianni Vermeersch
7. Gilles De Wilde
8. Dimitri Peyskens
9. Rutger Wouters
10. Harry Tanfield (GBr)