Fabio Jakobsen slaat dubbelslag in Hongaarse massasprint, Sasha Weemaes opnieuw 3e

Fabio Jakobsen was vandaag opnieuw de snelste de Ronde van Hongarije. In een massasprint verschalkte hij onder anderen onze landgenoot Sasha Weemaes (3e). De spurtbom van Quick Step-Alpha Vinyl neemt zo ook de leiderstrui van een andere landgenoot - Jens Reynders - over.

De trein is altijd een beetje reizen ...

De sprinters komen goed aan hun trekken in Hongarije. De voorbije twee dagen eindigde de etappe steeds in een (massa)sprint, en ook vandaag werd er opnieuw een spurter op het hoogste schavot verwacht.

 

In een regenachtige beginfase glibberde een kwartet nobele onbekende  aanvallers  weg. Druppelsgewijs bouwde het viertal een mooie voorsprong uit.  Een nobele poging om de sprintersploegen een neus te zetten.

 

Maar dat was buiten de Hongaarse NMBS gerekend. Een doorrijdende trein dwong de aanvallers tot stilstand. In een mum van tijd stond ook het peloton voor diezelfde slagboom. Een blij weerzien was het allerminst voor de vluchters. Gelukkig gunde de wedstrijdleiding hen opnieuw wat voorsprong.

 

Uitstel van executie, zo bleek. In de slotfase werd de kopgroep alsnog gegrepen door het aanstormende peloton. Daar nam onder andere Sport Vlaanderen-Baloise - voor sprinter Sasha Weemaes - het heft in eigen handen.

 

In de laatste rechte lijn was het dan weer vooral de trein van Fabio Jakobsen die stevig onder stoom kwam te staan. De Nederlander bedankte zijn wagonnetjes en jumpte voor Rudy Barbier van Israel Start-Up Nation naar de overwinning. 

 

Een tweede sprintoverwinning op rij voor de Nederlander, die ook de leiderstrui van onze landgenoot Jens Reynders overneemt. Sasha Weemaes werd voor de tweede dag op rij derde.