Ga naar de inhoud

De toekomst van EF-Education ziet er rooskleurig uit: vrouwenploeg strikt toptalent Zoe Bäckstedt

De toekomst van het vrouwenteam van EF Education ziet er alvast rooskleurig uit. De wielerploeg maakte vandaag bekend dat Zoe Bäckstedt vanaf 1 augustus aan een stage bij de ploeg begint. De 17-jarige wereldkampioene bij de junioren in het veld en op de weg is momenteel een van dé blinkende toptalenten in het vrouwenpeloton.

Zoe Bäckstedt kende dit jaar een stormachtige ontwikkeling. De 17-jarige wielrenster gooide zowel in het veld als op de weg hoge hogen. In het veldritseizoen 2021-2022 won ze maar liefst 10 wedstrijden, waaronder het WK en EK voor juniorvrouwen. En ook op de weg veroverde ze dit jaar de regenboogtrui.

 

De dochter van de voormalige topwielrenner Magnus Bäckstedt  komt momenteel uit voor Acrog-Tormans, een Belgisch cyclocrossontwikkelingsteam, maar kiest vanaf 1 augustus dus voor EF Education-TIBSCO-SVB.

 

"Met trots kondigen we aan dat Zoe Bäckstedt vanaf 1 augustus 2022 als stagiaire zal rijden voor EF Education-TIBCO-SVB", klonk het vanuit de Amerikaanse wielreploeg. 

 

Linda Jackson, de oprichter en eigenaar van EF Education-TIBCO-SVB, gelooft dat Bäckstedt en het team perfect bij elkaar passen. "Als de huidige wereldkampioene bij de junioren, zowel op de weg als in het veldrijden, is Zoë duidelijk zeer getalenteerd", vertelt Jackson. 

 

"Ons doel is om haar verdere ontwikkeling te ondersteunen en haar groeiende talent te koesteren. Ik ben zeer enthousiast over het vooruitzicht van wat we samen kunnen bereiken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Bäckstedt zelf liet al van zich horen."Ik ben erg blij dat ik bij EF Education-TIBCO-SVB, aan de slag kan als stagiair. Ik kan niet wachten om later dit jaar voor hen te beginnen koersen. Hun multidisciplinaire aanpak van het wielrennen spreekt me enorm aan." 

 

"Natuurlijk kijk ik er ook naar uit om de beste outfit in het peloton te dragen", vervolgt Bäckstedt. Met een knipoog naar de film "Mean Girls", voegt ze eraan toe: "Op woensdag - en elke dag - dragen we roze!"