Ga naar de inhoud

Antwerpse supportersfederatie stelt Union gerust: "Bosuilstadion zal kolken zondag tegen Club Brugge"

De Antwerpse supporters maken zich op voor de clash met de Brugse rivaal.

Club Brugge kan komende zondag al kampioen spelen. Winst op het veld van Antwerp volstaat. Maar hoe simpel dat ook lijkt tegen een ploeg die niets meer te winnen heeft, Club zal het niet cadeau krijgen. Dat verzekert Dominik Van Landeghem, woordvoerder van de Antwerpse supportersfederatie.

Union-fans die vrezen dat Antwerp niet meer voluit zal gaan tegen Club Brugge, kunnen op hun beide oren slapen. Hoewel Antwerp zeker is van de vierde plaats, is de clash met Club Brugge voor hen een echte prestigeslag. 

 

"Wij willen absoluut voorkomen dat Club Brugge kampioen speelt op ons veld. Ik verwacht een kolkend Bosuilstadion", zegt Dominik Van Landeghem.

 

De rivaliteit tussen Antwerp en Club Brugge is niet nieuw. Al meer dan een eeuw geleden, in 1907, waren er in de krant berichten te lezen over supportersescalaties tijdens de wedstrijden tussen beide traditieclubs.

We willen absoluut voorkomen dat Club Brugge kampioen speelt op ons veld

Dominik Van Landeghem

"Het leeft echt wel hard. Elke match tussen Antwerp en Brugge is speciaal. Mannen als De Laet en Haroun begrijpen ook de waarde van die wedstrijd en zullen het belang ervan zeker ook inprenten bij de andere spelers", zegt Van Landeghem.


Ook de gunfactor van Union speelt een rol in de Antwerpse motivatie voor zondag. "De sympathie voor Union is een pak groter dan die voor Brugge. Het verhaal van de underdog die uiteindelijk toch nog kampioen wordt, is toch iets waar we graag aan willen meewerken", licht Van Landeghem toe.

 

Antwerp zelf kende een wisselvallig seizoen. De supporters houden er dan ook een dubbel gevoel aan over.

 

Van Landeghem: "We zijn dankbaar voor welke stappen er de afgelopen jaren zijn gezet, maar onze  play-offs waren toch wel een teleurstelling. Het afscheid van Priske zal nu wel bijna realiteit zijn, dus er moet gekeken worden naar een nieuwe strategie voor volgend seizoen. Daar kijken we naar uit."