Ga naar de inhoud

Eddy Snelders zag hoe Union zichzelf met een trauma opzadelde: “Dit doet extra pijn”

Je wou gisterenavond niet in de schoenen staan van een Unionist. Ook Eddy Snelders zag hoe promovendus Union naliet om zich de geschiedenis in te trappen op Jan Breydel. “Het koningskoppel heeft de voorbije maanden veel lof gekregen, maar nu waren ze niet op de afspraak”, oordeelt onze analist.

Rood voor Machida is kantelpunt

Spreek de komende weken niet te vaak over Club Brugge in het bijzijn van Union-fans. De vierde vermijdbare misstap in een match tegen blauw-zwart zal vermoedelijk dodelijk blijken. 

 

Nochtans had de promovendus wéér de kansen om het af te maken. "Onwaarschijnlijk dat Union al voor de vierde keer dit seizoen zoveel mogelijkheden liet liggen tegen Club Brugge”, schudde Eddy Snelders het hoofd.

Zes minuten hebben Union de das omgedaan. Na de rode kaart stond Union uit organisatie.

Eddy Snelders

"We moeten eerlijk zijn: het koningskoppel Undav-Vanzeir heeft veel verzilverd in de reguliere competitie en kreeg terecht lof toegezwaaid, maar nu waren ze niet op de afspraak." 

 

"Kwam dat door de enorme druk? Of toch de vermoeidheid en grotere voorspelbaarheid?”

 

Eddy Snelders vindt overigens dat niet de missers, maar wel de rode kaart van Machida het absolute kantelpunt in de partij was. “Zes minuten hebben Union de das omgedaan. Na de uitsluiting - zeer onverstandig van de Japanner - stonden ze uit organisatie." 

 

"Met veel inzet en wat hulp van Moris heeft Club daar optimaal van kunnen profiteren. Want eigenlijk speelde de thuisploeg amper een mogelijkheid bij elkaar. Een grote kampioen zullen ze op basis van het vertoonde spel niet zijn."

"Het is gespeeld"

Eddy Snelders oordeelt dan ook dat de grote uitblinker bij FCB achteraan gezocht moest worden. 

 

“Simon Mignolet had een dipje voor nieuwjaar, maar de voorbije weken heeft hij enkel maar punten gewonnen. Tegen Union opnieuw. Zijn verdienste in al die clean sheets was enorm." 

 

Ondanks de waterkans voor Union mogen voor de analist de champagneflessen bovengehaald worden bij Club. "Het is gespeeld", klinkt het overtuigd. 

 

"Toch blijft dit een geweldig seizoen voor Union dat nog maar moeilijk navolgbaar zal zijn. Alleen zal deze jammerlijke afloop voor de ploeg extra pijn doen."

Simon Mignolet had een dipje voor nieuwjaar, maar de voorbije weken heeft hij enkel punten gewonnen. 

Eddy Snelders