Ga naar de inhoud

Voorzitter Oekraïense voetbalbond spreekt UEFA toe vanuit gebombardeerd stadion

Andrej Pavelko, de voorzitter van de Oekraïense voetbalbond, heeft voor een beklijvend moment gezorgd tijdens de jaarlijkse UEFA-conferentie. Pavelko sprak het congres toe vanuit een gebombardeerd voetbalstadion in het noorden van Oekraïne.

Andrej Pavelko kon naar eigen zeggen niet aanwezig zijn op het congres in Oostenrijk omdat hij op dit moment niet beschikt over het "morele recht" om zijn thuisland te verlaten. "Op het volgende congres bespreken we vast allerlei belangrijke zaken, daar ben ik zeker van", deelde hij nog mee.

Vanuit het verwoeste stadion richtte de 46-jarige Pavelko zich met een pakkende toespraak op de dramatische situatie in zijn thuisland.

"Achter mij zien jullie een verwoest stadion met een veld dat volledig vernield is. We worden gebombardeerd, zelfs vandaag vielen hier in deze regio nog bommen", vertelde Pavelko, die nog sprak over de kracht van de sport.

"De Oekraïense voetbalgemeenschap redt mensenlevens, het redt kinderen", benadrukte de voorzitter. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.