Thomas Pieters bewaart beste voor slotdag en eindigt in top 10, Engelsman Horsfield wint

  Thomas Pieters was de enige Belg die de cut haalde in Schilde.

  Thomas Pieters heeft op de Rinkven-golfbaan in Schilde de Soudal Open afgesloten op de 9e plaats. Op de slotdag pakte hij uit met zijn beste ronde van de week. De overwinning was voor de Engelsman Sam Horsfield.

  eindstand
      score R1 R2 R3 R4
  1. Sam Horsfield (Eng) -13 65 69 69 68
  2. Ryan Fox (Aus) -11 68 68 66 71
  2. Yannik Paul (Dui) -11 66 70 68 69
  9. Thomas Pieters -7 69 70 71 67

  Soudal Open in Schilde

  1. 18 uur 52. Pieters haalt nog de top 10. Thomas Pieters zal met een goed gevoel de Soudal Open hebben afgesloten. Onze landgenoot zorgde voor een van de betere slotrondes en rukte zo nog op van plaats 35 naar een plaats in de top10. Pieters eindigde uiteindelijk als 9e.  Volgende week moet Pieters aan de slag in de Verenigde Staten voor de tweede major van 2022: de US PG Championship. .
  2. 18 uur 45. Horsfield toont zich de beste in Schilde. Sam Horsfield heeft het laken naar zich toegetrokken op de Soudal Open. De Engelsman hield zijn zenuwen onder controle in de slotfase en kon zo afstand nemen van Ryan Fox, die als leider begonnen was aan de slotdag. De emoties nam na de laatste hole even de bovenhand bij Horsfield, die pas 2 weken geleden zijn comeback maakte na 3 maanden blessureleed. Hij kon zijn zege meteen vieren met zijn vriendin, die zijn caddie was deze week in België. Horsfield heeft wel wat met België, want bij zijn twee vorige zeges op de DP World Tour verwees hij telkens onze landgenoot Thomas Detry naar de tweede plaats. .
  3. 14 uur 56. Thomas Pieters: "Heel tevreden over slotdag, kippenvel op de 18".

   Thomas Pieters: "Heel tevreden over slotdag, kippenvel op de 18"

  4. 14 uur 37. Ik had kippenvel op de 18 door de vele supporters. Thomas Pieters.
  5. 14 uur 24. Pieters: "Zeer tevreden over slotdag". Thomas Pieters rukte bij zijn laatste 18 holes op de Rinkven-baan op met 4 slagen onder par. Waar hem dat brengt, zal straks pas duidelijk worden, maar het zal beduidend beter zijn dan 35e, de plaats waar hij de dag begon. Twee dubble bogeys deden hem gisteren de das om. "Ik ben zeer tevreden over mijn laatste dag. Net als gisteren heb ik vrij agressief gespeeld, maar vandaag was het foutloos, al vielen een paar putts net niet. Ik ben echt content." De eerste twee dagen vielen de putts niet echt, gisteren deed de drive wat lastig. "Vandaag viel alles toch wel samen", glunderde Pieters. Pieters, die vanavond naar het PGA Championship in de VS vertrekt, blikt tevreden terug op het Belgische toernooi: "Ik had kippenvel op de 18, er waren heel veel supporters. Het doet me veel deugd dat al die mensen, ook veel jeugd, vier dagen naar mij komen kijken. Ik denk dat de golfsport echt wel de goede richting uitgaat in ons land." Hij hoopt straks zijn elan van vandaag op de PGA-major door te trekken. "Het ziet er goed uit, als ik kan spelen zoals vandaag. Als we niet gaan om te winnen, doen we niet mee." .
  6. 14 uur 18. Ryan Fox start op kop. De Nieuw-Zeelander Ryan Fox begint met -11 als leider aan de slotdag. Hij heeft 1 slag voorsprong op de Engelsman Sam Horsfield. De Duitser Paul Yannik is op 2 slagen als derde aan zijn 4e ronde begonnen. Het wordt wel nog spannend, want er staan 13 golfers op 3 slagen of minder van de leider. .
  7. 14 uur 11. Pieters bewaart beste tot het laatst. Thomas Pieters heeft zijn uitje in België in schoonheid beëindigd. Hij zette zijn beste ronde neer: na 69, 70 en 71 slagen was hij op de slotdag goed voor 67 slagen, 4 onder par. Pieters zette birdies neer op de 4e, 8e, 13e en 16e hole. Daarmee totaliseert hij 277 slagen, 7 onder par. Daarmee is hij voorlopig gedeeld 12e, maar er is nog een pak volk onderweg.  .
  8. 15-05-2022.
  9. 16 uur 23. Grinberg klokt af op gedeelde 59e plaats. Nadat hij gisteren als op 2 na jongste speler ooit de cut had gehaald, sluit de jonge Lev Grinberg dag 3 af met 5 over par. De 14-jarige Oekraïner is nog als enige amateur actief op de Soudal Open en begint morgen aan de laatste dag van het toernooi op een gedeelde  59e plaats. .
  10. 15 uur 48. Pieters sluit dag 3 af op gedeelde 35e plek. Ondanks de goede start is Thomas Pieters er niet in geslaagd zijn niveau aan te houden vandaag. Terwijl de Belg op de eerste 9 holes nog 3 birdies liet optekenen, viel onze landgenoot tijdens het tweede deel van de dag helemaal terug. Hij haalde wel opnieuw 2 birdies, maar zette ook 1 bogey en zelfs 2 double bogeys neer. Hierdoor sluit Pieters de dag uiteindelijk af op een gedeelde 35e plek. .
  11. 12 uur 57. Pieters start goed aan het weekend. Thomas Pieters heeft meteen de toon gezet aan het begin van de dag. Op de eerste 9 holes liet hij meteen 3 birdies optekenen. Onze landgenoot schuift zo op naar een gedeelde 7e plaats in de stand. Een sprong van 22 plekken ten opzichte van gisteren. Over het hele toernooi gezien staat Pieters nu 6 onder par. .
  12. 12 uur 54.
  13. 14-05-2022.
  14. 20 uur 47. Ook een 14-jarige (!) haalde de cut. De 14-jarige Oekraïner Lev Grinberg blijft intussen de sensatie van het toernooi. De getalenteerde tiener, die lid is van de Rinkven International golfclub, zette na een eerste ronde van 70 slagen een tweede ronde neer van 69 slagen. Hij sloot zo, net als Pieters, dag twee af op een gedeelde 29e plaats.  .
  15. 20 uur 28. DAG 2: Pieters haalt als enige Belg de cut. Het trio Sam Horsfield, Dale Whitnell en Duitser Matti Schmid staat aan de leiding na de tweede dag in Schilde. Thomas Pieters (29e) was vandaag de enige Belg die de cut haalde. De andere Belgen, waaronder Thomas Detry (105e) en Nicolas Colsaerts (132e), werden uitgeschakeld. De 30-jarige Antwerpenaar, die voor eigen publiek speelt en op de tweede parcoushelft van start ging, leek na twee birdies op zijn eerste zeventien holes af te stevenen op een score van 69 slagen.  Op de negende - en voor hem laatste hole - moest de nummer drie van de Europese ranglijst nog een bogey incasseren. Met een totaal van 139 slagen, drie onder par, telt Pieters vijf slagen meer dan de Duitser Matti Schmid, die met een baanrecord van 64 slagen, samen met Engelsen Sam Horsfield en Dale Whitnell de koppositie inneemt.  "Net als gisteren speelde ik een goede ronde, maar de birdies wilden niet vallen," verklaarde Pieters na afloop. .