Ga naar de inhoud

Supportersvoorzitter Moeskroen: "We wisten ook dat het ooit zou ophouden"

Aanvaller Teddy Chevalier (met de microfoon) en de supporters van Moeskroen.

Moeskroen mag geen profvoetbal meer spelen en dat doet pijn bij de aanhang. "Het resultaat van jarenlang slecht beleid", reageert Stijn Ramaut, voorzitter van de supporters. "We waren het lelijke eendje, daar schepten we nog plezier in."

Stijn Ramaut is geen successupporter. "De clubliefde is meer dan 10 jaar geleden begonnen", vertelt hij.

 

"Het team voetbalde in de lagere klassen en een vriend van mij speelde bij de jeugd. Hij heeft me meegesleurd naar het stadion."


"Dat was nog de leukste periode, met veel supporters", herinnert Ramaut zich. "Daarna wilde de club te snel weer naar eerste klasse promoveren."

"De samenwerking met Rijsel was het begin van het einde. Ze verloren de feeling met de supporters, die massaal afhaakten. De club had geen ziel meer."

"Toen de samenwerking stopgezet is, kreeg de club bijna elk jaar een andere eigenaar. Het was een straatje zonder einde", zucht de supporter.


"We hadden geen goede naam en waren het lelijke eendje. Daar schepten we nog plezier in", lacht Ramaut.

 

"Het BAS heeft de club lang overeind gehouden, maar we wisten ook dat het ooit zou ophouden. Dat komt hard aan, maar onverwacht was het niet."

De samenwerking met Rijsel was het begin van het einde. Ze verloren de feeling met de supporters, die massaal afhaakten. De club had geen ziel meer.

Supporter Stijn Ramaut

"Wie gaat er 4 miljoen euro neerleggen?"

In een zoveelste wederopstanding gelooft Stijn Ramaut niet: "Deze week hebben we enkele spelers - zoals Christophe Lepoint - en enkele medewerkers gesproken. Zij wisten ons te vertellen dat de club met een schuldenlast van 4 miljoen euro kampt."

 

"Wie gaat er nu 4 miljoen euro betalen voor een team in 2e amateur? Neen, de club gaat failliet."

"Het resultaat van jaren slecht beleid. Ze mogen allemaal eens in de spiegel kijken", zucht Ramaut, die op zoek moet naar een andere club.


"Dat wordt moeilijk. Moeskroen was de club van mijn hart. De kans is klein, maar we hopen nog stilletjes op een doorstart."

 

"Graag dan met Belgische eigenaars en spelers die echt vechten voor de club."

Teddy Chevalier en Christophe Lepoint doen nog een belletje rinkelen.