Ga naar de inhoud

Union bekomt van uppercut tegen Club: "Maar we geloven nog in ultieme droom"

Uppercut voor Union. Met de eindstreep in zicht moet het de leidersplaats plots aan Club Brugge laten, door een kwalijke nederlaag in de rechtstreekse confrontatie met blauw-zwart. Vooral de penaltymisser van Dante Vanzeir was een sleutelmoment: "Misschien hadden we onze emoties slecht onder controle", jammerde trainer Felice Mazzu. 

Plots was het zéér stil in het Dudenpark. Het verlies tegen grote concurrent Club Brugge is aangekomen bij Union. Onder meer Dante Vanzeir, die een elfmeter miste, was achteraf te ontgoocheld om te reageren.

 

Zijn ploegmaat Casper Nielsen deed dat wel. "Als we die penalty scoren, dan pakken we ze", zuchtte de Deen. "Gelukkig heeft Dante de juiste groep rond hem - we zullen voor hem zorgen. We hadden trouwens ook veel beter met andere kansen moeten omspringen."

 

Ook Deniz Undav beaamde dat: "Club kreeg één grote mogelijkheid en scoorde daaruit, terwijl wij te veel lieten liggen. Dat is bijzonder frustrerend. Zeker omdat we ook in de vorige twee wedstrijden de betere ploeg waren, maar niet konden winnen. Hier moeten we lessen uit trekken."

Trainer Felice Mazzu vond inderdaad dat zijn ploeg steken had laten vallen. "Het ging niet om één ding, maar meerdere zaken. Club strafte ons af op de omschakeling, daar gaven we Skov Olsen ook te veel ruimte om voor te zetten. Kijk, naar mijn gevoel ging het vandaag niet om ervaring maar om efficiëntie. Misschien hebben we onze emoties onvoldoende onder controle."


De coach weigerde overigens om Vanzeir iets te verwijten na zijn penaltymisser. "Dante pakte de bal omdat hij zich goed voelde", aldus Mazzu. "Bovendien was hij de eerste op de strafschoplijst. Dante heeft dus gewoon zijn verantwoordelijkheid genomen."

Dante heeft gewoon zijn verantwoordelijkheid genomen. Hij was de eerste op de strafschoppenlijst.

Felice Mazzu

Ondanks de klap geven ze zich bij Union overigens allerminst gewonnen in de strijd om de titel. Bij de promovendus pompen ze zich nu al op voor de revanche komende woensdag in Jan Breydel.

 

"Een goeie zaak", vond Nielsen. "We willen er weer vol tegenaan gaan, tonen dat dit niet meer dan een foutje was. Hopelijk kunnen we dan wél onze kansen benutten."

 

Mazzu vulde nog aan: "We staan nu op een gelijk aantal punten met Club. Ons verhaal is dus zeker nog niet voorbij, we geloven nog steeds in de ultieme droom. Woensdag gaan we alles geven."

Casper Nielsen: "We zullen voor Dante zorgen"

Loïc Lapoussin: "We onthouden het positieve"