Ga naar de inhoud

Jürgen Klopp hekelt "begrafenissfeer": "In mijn leven zijn er al ergere dingen gebeurd"

Grijpt Liverpool naast de Premier League?

Heeft Liverpool zijn kansen op de landstitel verspeeld? Liverpool kwam gisteren niet verder dan een 1-1-draw tegen Tottenham en kan vanavond op 3 punten staan van Manchester City. Coach Jürgen Klopp begraaft de strijdbijl nog niet en zette zijn groep uit de wind.

"Dit is een belangrijk punt."

 

Jürgen Klopp verraste aanvankelijk op zijn persbabbel na de 1-1 op Anfield. "Belangrijk, want we hebben 1 punt meer dan voor deze match. Zo is het."

 

Waarna Klopp dan toch iets ernstiger werd. Nu ja.

 

"We staan nu op kop. Als jullie naar mijn favoriete situatie zouden polsen, dan zou ik zeggen dat deze stand mag blijven staan en dat City en wij alle resterende matchen verliezen."

 

"Dat zou geweldig zijn, maar dat zal niet gebeuren, hé."

 

"We zijn natuurlijk ontgoocheld, al zijn de spelers meer teleurgesteld dan ik."

 

"Dat heeft misschien te maken met mijn leeftijd. Ik heb in mijn leven al min of meer alles meegemaakt", vertelde de 54-jarige Duitser.

We praten over voetbal en zulke situaties gebeuren nu eenmaal. Eerlijk: in mijn leven zijn er ergere dingen gebeurd en ik ben hier nog.

Jürgen Klopp na het puntenverlies van Liverpool

Maar welke boodschap had Klopp dan meegegeven aan zijn groep? Ook bij die vraag fietste de T1 een beetje om de hete brij heen.

 

"We moeten stoppen met te doen alsof dit een begrafenis is. Dat heb ik niet gezegd tegen mijn groep, maar die sfeer hangt hier wel."

 

"We praten over voetbal en zulke situaties gebeuren nu eenmaal. Eerlijk: in mijn leven zijn er ergere dingen gebeurd en ik ben hier nog."

 

"Ik hoor dat de lente de komende dagen zal doorbreken in Engeland. Misschien kunnen we het goeie weer gebruiken om in de juiste stemming te komen", besloot Klopp.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.