Ga naar de inhoud

Het straffe lijstje van reuzendoder Leandro Trossard: Man.United is het volgende slachtoffer

Het vizier van sluipschutter Trossard staat tegen de topploegen steevast op scherp.

Brighton & Hove Albion stuurde gisteren in de Premier League de sterren van Manchester United met het schaamrood op de wangen terug huiswaarts, met dank aan uitblinker Leandro Trossard, die scoorde en liet scoren. De Rode Duivel verstevigt zo zijn reputatie van reuzendoder en zit al aan een knap lijstje. Een overzicht.

Met een goal (zie video hieronder) en twee assists tegen United was Leandro Trossard opnieuw de grote man bij The Seagulls. De Belgische winger is bezig aan een topseizoen in Engeland en zit deze jaargang al aan 8 goals en 3 assists bij de middenmoter.

 

Trossard deed bovendien zijn reputatie van "big game player" opnieuw alle eer aan. Sinds zijn aankomst bij Brighton, dat in de zomer van 2019 zo'n 20 miljoen euro neerlegde voor de toenmalige Genk-speler, reeg hij al tal van topclubs aan zijn degen. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tottenham: april 2022

Trossards knalprestatie tegen Manchester United werd voorafgegaan door een winnend doelpunt tegen Tottenham vorige maand, een exacte herhaling van het kunstje dat hij in januari 2021 al eens had opgevoerd tegen de Spurs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Arsenal: april 2022

Een week voor zijn winning goal tegen Tottenham had hij in de 1-2-zege van Brighton de score ook al geopend tegen Arsenal. Met een heerlijke trap velde hij het verdict voor de Londenaren. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Liverpool: oktober 2021

Ook aan de Mersey kennen ze ondertussen de naam van Trossard maar al te goed. In oktober stoofde hij de mannen van coach Jürgen Klopp een stevige peer door na het uur de 2-2-eindstand vast te leggen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Manchester City: mei 2021

De basis van Trossards "killing streak" werd vorig seizoen al gelegd, want ook toen sloeg hij enkele toppers knock-out. In de 3-2-zege van Brighton tegen Manchester City werd de score geopend door de Rode Duivel op heerlijke wijze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Chelsea: september 2020

Van alle Engelse topploegen bleef enkel Chelsea nog gespaard van puntenverlies door toedoen van Trossard. De winger wist wél al te scoren tegen The Blues, vorig seizoen op de openingsspeeldag in de Premier League, maar Brighton verloor die partij met 1-3.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.