Ga naar de inhoud

Terugkerende Joel Embiid verkleint de kloof voor de Sixers, Doncic doet hetzelfde voor Dallas

"Zorro" Embiid toonde zich bij zijn rentree.

Philadelphia en Dallas hebben vrijdag hun achterstand in de tweede ronde van NBA play-offs gehalveerd tegen respectievelijk Miami en Phoenix. In Philadelphia was de terugkerende Joel Embiid bepalend, in Dallas liet superster Luka Doncic net geen triple-double optekenen. 

De 76ers hadden hun start in de halve finale van de eastern conference gemist tegen de Miami Heat. De afwezigheid van draaischijf Joel Embiid (door een oogkasbreuk) toonde zich de voorbije wedstrijden, maar Embiid was vrijdag fit bevonden om opnieuw het parket op te gaan, voor de gelegenheid met beschermend Zorro-masker.

 

Embiid liet al snel zien wat de 76ers gemist hadden de voorbije dagen. Met een double-double (18 punten en 11 rebounds) en zijn gebruikelijke présence loodste hij zijn team voorbij de Heat. De 21 punten van zowel Danny Green als Tyrese Maxey hielpen ook aardig.

 

Voor de Heat waren sterkhouder Jimmy Butler (33 punten) en Tyler Herro (14 punten) de enige twee spelers die meer dan 10 punten scoorden. In de tussenstand leidt de Heat nu met 2-1. De vierde wedstrijd is gepland voor zondag, ook in Philadelphia. 

 

In het westen sloegen ook de Dallas Mavericks terug na twee nederlagen in Phoenix. Onder aanvoering van het duo Luka Doncic (26 punten, 13 rebounds, 9 assists) en Jalen Brunson (28 punten) hadden de Mavericks de wedstrijd van begin tot eind onder controle om hun eerste overwinning in deze reeks te behalen.   

 

De Suns kwamen niet helemaal uit de verf en Jae Crowder (19 punten) en sterspeler Devin Booker (18 punten) konden het tij niet keren. De vierde wedstrijd is gepland voor zondag in Dallas, de Suns leiden met 2-1.

Embiid en Doncic toonden zich:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
conference finals (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Golden State Warriors (3) Dallas Mavericks (4) 4-1
tweede ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Philadelphia 76'ers (4) 4-2
Milwaukee Bucks (3) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Phoenix Suns (1) Dallas Mavericks (4) 3-4
Golden State Warriors (3) Memphis (2)
4-2
eerste ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Atlanta Hawks (8) 4-1
Philadelphia 76'ers (4) Toronto Raptors (5) 4-2
Milwaukee Bucks (3) Chicago Bulls (6) 4-1
Boston Celtics (2) Brooklyn Nets (7) 4-0
Western Conference
Phoenix Suns (1) New Orleans Pelicans (8) 4-2
Dallas Mavericks (4) Utah Jazz (5) 4-2
Golden State Warriors (3) Denver Nuggets (6) 4-1
Memphis Grizzlies (2) Minnesota Timberwolves (7) 4-2