Marcell Jacobs moet 100m nog wat langer uitstellen door maagproblemen

Het zou zijn eerste 100m worden sinds zijn olympische titel vorige zomer, maar maag -en darmproblemen doen fans van Marcell Jacobs nog wat langer op hun honger zitten. De Italiaan zal vandaag niet deelnemen aan de atletiekmeeting van Nairobi.

"De olympische kampioen heeft vanochtend met zijn staf de beslissing genomen om niet deel te nemen aan de meeting in Nairobi, vanwege maag- en darmproblemen die zich gisteren (vrijdag) in Kenia voordeden", schrijft de Italiaanse atletiekfederatie op zijn website. 

 

"Marcell zal vandaag niet aan de start verschijnen omdat hij ter observatie in het ziekenhuis verblijft", voegde zijn coach Paolo Camossi toe.

 

De 27-jarige Jacobs zou zaterdag in de Keniaanse hoofdstad deelnemen aan zijn eerste 100 meter sinds zijn verrassende olympische titel in Tokio.

 

De Europese recordhouder op de afstand (9"80) werd deze winter ook wereldkampioen op de 60 meter indoor.