Ga naar de inhoud

Emma Meesseman en Ann Wauters verliezen eerste wedstrijd WNBA-seizoen

Meesseman delft het onderspit tegen de LA Sparks.

Emma Meesseman en assistente Ann Wauters zijn met een valse noot begonnen aan het seizoen in de WNBA (de Amerikaanse basketbalcompetitie). De titelverdediger verloor met 91-98 tegen de Los Angeles Sparks. Julie Allemand speelde nog niet mee.

Op de eerste dag van het nieuwe seizoen in de vrouwencompetitie stonden vier wedstrijden op het programma. Chicago Sky, de ploeg van Emma Meesseman, Julie Allemand en Ann Wauters, ontvingen Los Angeles Sparks.

 

Meesseman, die na de Russische inval in Oekraïne mocht vertrekken bij haar Russische club Jekaterinenburg, speelde vrijdag haar eerste wedstrijd voor haar nieuwe club, Chicago. Helaas voor Meesseman kon ze haar debuut geen extra glans geven met een zege.

 

In 35 minuten was de Belgian Cat goed voor 12 punten, 8 rebounds en 5 assists. Met 24 punten was Dana Evans van Chicago de topschutter van de partij.

 

Aan de rust stond Chicago 42-39 achter. Dat werd goedgemaakt in het derde quarter, waardoor de klok stopte bij een 88-88-stand na de reguliere speeltijd. Er was een verlenging nodig en die was voor LA: 10-3 

 

Eindstand: 98-91 (quarters: 24-25, 18-14, 24-30, 22-19, OT: 10-3).

 

Werk aan de winkel dus voor assistent-coach Ann Wauters. Julie Allemand speelde nog niet mee. Zij is nog in Frankrijk, waar ze met Lyon in de play-offs speelt.

Meesseman: "De chemie was er nog niet"

  • Emma Meesseman: "Het was frustrerend, want de eerste wedstrijd wil je niet uit handen geven. Anderzijds was het de eerste wedstrijd. We moeten elkaar nog beter leren kennen. Je voelde dat de chemie er nog niet is. Wel tussen de speelsters die er al waren, maar ikzelf moet mijn plaats nog vinden en automatismen creëren. Dat zal nog een aantal wedstrijden duren, maar hoort erbij als je bij een nieuwe ploeg komt. Ik vind ook niet dat we het slecht gedaan hebben. Er waren een aantal goeie momenten. Als we fysiek en agressief speelden, liepen we uit."

  • Ann Wauters: "Het was intens. Ik voel dat ik mijn stem al een beetje kwijt ben. Het was basketbal op zijn best. Oké, het viel niet in de plooi voor ons vandaag, maar dat is sport. Ik zag wel passie. Dat het op het einde nog fout liep, komt door een gebrek aan automatismen en communicatie. Hoe pijnlijk een verlies ook is, in het begin van het seizoen is dat niet het belangrijkste. Emma blijft een ankerpunt voor ons. Zowel in aanval als in verdediging, maar in aanval kunnen we ze nog veel beter bedienen. Dat zal nog wat tijd vragen."