Ga naar de inhoud

Romain Bardet krijgt Fair Play-certificaat voor hulp aan Julian Alaphilippe tijdens L-B-L

Romain Bardet (DSM) is twee weken na Luik-Bastenaken-Luik in de bloemetjes gezet. De Fransman snelde Julian Alaphilippe als eerste te hulp toen die zwaar ten val kwam en gaf daarmee zijn eigen zegekansen op. Voor de start van de Giro kreeg hij een officieel Fair Play-certificaat.

Het was een veelbesproken moment in Luik-Bastenaken-Luik. Na een zware valpartij belandde wereldkampioen Julian Alaphilippe in de berm na een botsing met een boom(stronk). Romain Bardet zag meteen de ernst van de situatie in en snelde zonder twijfelen zijn landgenoot te hulp. 

 

Na afloop deed een zwaar aangeslagen Bardet zijn verhaal. "Ik was heel bang voor Julian", klonk het. "Hij lag er echt heel slecht bij en riep dat hij niet meer kon bewegen. Het leek een eeuwigheid te duren voor er hulp kwam." 

 

Het zware medische verdict voor Alaphilippe: een klaplong, gebroken ribben en een gebroken schouderblad.

 

Na afloop werd Bardet bewierookt met lof vanwege zijn onzelfzuchtige optreden, nu heeft hij ook een officiële erkenning gekregen. Voor de start van de Giro ontving hij van het International Fair Play Committee een oorkonde voor zijn sportieve en menselijke reactie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.