Ga naar de inhoud

Roma-coach José Mourinho in tranen: "Dit betekent heel veel voor deze club"

José Mourinho hield het niet droog na het laatste fluitsignaal.

AS Roma heeft zich gisteravond ten koste van Leicester City geplaatst voor de finale van de Conference League en dat doet wat met een trainer die toch al vele oorlogen uitgevochten heeft. Na het laatste fluitsignaal liet Roma-coach José Mourinho zijn tranen de vrije loop.

José Mourinho won al de Champions League met Porto (2004) en Inter (2010) en de de Europa League met Manchester United (2017).

Nu heeft hij bij AS Roma ook de kans om de Conference League op zijn palmares te zetten en dat zorgde zelfs bij de door de wol geverfde Portugees voor een emotionele ontlading na de wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal hield Mourinho het niet droog.

"Ik pinkte een traantje weg omdat ik de emotie voelde voor iedereen die van deze club houdt", zegt Mourinho. "Ik heb het voorrecht gehad grotere finales te spelen dan deze. Maar gezien de familiesfeer die we hier hebben gecreëerd, voelt deze finale speciaal."

"Roma is een gigantische club zonder de prijzenkast die past bij de status van de club. Dit is nog geen beker, het is slechts de finale, maar het betekent veel voor de club. Natuurlijk heb ik zelf grotere momenten beleefd. Maar ik voel dit niet voor mezelf, maar voor de mensen en de spelers. Voor ons voelt dit als de Champions League."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.