Ga naar de inhoud

Seraing moet op zoek naar nieuwe coach, Jean-Louis Garcia gaat weg na behoud

De 59-jarige Fransman kwam in januari bij Seraing.

De Fransman Jean-Louis Garcia verlaat RFC Seraing. Dat bevestigt de club, die vorig weekend het behoud in de hoogste klasse afdwong. De 59-jarige Garcia vertrekt op eigen vraag omdat hij dichter bij zijn familie wil zijn. De Fransman volgde begin januari de Spanjaard Jordi Condom op. Hij ondertekende toen een contract voor anderhalf jaar. 

Seraing beëindigde de reguliere competitie op de 17e plaats en versloeg in de barrages RWDM, de nummer  2 uit 1B.   "Het gezamenlijke avontuur van Seraing en Jean-Louis Garcia eindigt hier", luidt het in een persbericht.

"De 2 partijen zijn in onderling overleg overeengekomen de samenwerking te beëindigen. Na 5 intense maanden vol emoties heeft de man uit Ollioules te kennen gegeven dat hij terug naar Frankrijk wil om dichter bij zijn familie te zijn."

Seraing legt uit dat Garcia, voor wie Seraing zijn eerste buitenlandse ervaring was, de 2 doelen heeft verwezenlijkt die hij bij zijn aanstelling had gesteld: het behoud in de Jupiler Pro League en progressie maken met de vele jongeren in de kern.

Wie Garcia zal opvolgen in het Stade du Pairay, is nog niet bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.