Ga naar de inhoud

Sabine Appelmans vanop de Brussels Padel Open: "Padel is een blijvertje, er is zelfs nog groeimarge"

Sabine Appelmans: "Wat die topspelers hier tonen, daar kun je alleen van dromen."

Wie de beste padelspelers ter wereld aan het werk wil zien, moet deze week in Tour & Taxis zijn voor de Brussels Padel Open. Volgens ambassadrice Sabine Appelmans is de padelhype nog lang niet voorbij.

Sinds corona zijn de padelbanen en -clubs als paddenstoelen uit de grond geschoten in ons land. "De sport is de laatste jaren erg gegroeid in België en daarom wilden we ook de topspelers naar ons land halen", zegt Sabine Appelmans, de ambassadrice van de Brussels Padel Open.

 

"De mensen willen dit graag zien: het is spectaculair en we zitten in het Gare Maritime op een supermooie locatie. Zelfs de spelers waren onder de indruk. Er kunnen 5.000 mensen naar de matchen kijken en in het weekend zal het een vol huis zijn."

 

"Dit zal de padelsport alleen maar doen groeien, niet alleen in België maar wereldwijd."

 

Appelmans denkt dan ook niet dat de hype rond padel zal afnemen nu ook corona stilaan naar het achterplan verdwijnt. "Padel is een blijvertje. Bijna alle tennisclubs hebben padelbanen en we merken dat de mensen ook na corona blijven spelen. Bovendien zit er een goeie structuur achter. Ik denk zelfs dat er nog groeimarge is."

"Over 10 jaar misschien ook een Belgische topspeler"

Die groeimarge is er ook voor het niveau van de Belgische padelspelers. "We hebben goeie spelers, maar we moeten nog een inhaalbeweging maken voor het internationale niveau."

 

"Misschien hebben we over 10 jaar ook die topspelers hier in België. Er zijn steeds meer trainers die een opleiding volgen en er zijn zelfs spelers die in Spanje, het mekka van de padel, van de sport gaan proeven."

 

Van Appelmans zelf zal het niet meer komen, al is ze zelf zeker geen onverdienstelijk speelster. "Ik profiteer natuurlijk van mijn basis door het tennis. Ik haal een degelijk niveau, maar het verschil met die professionele speelsters is toch groot."