Ga naar de inhoud

"Die finale was echt schandalig": Philippe Gilbert laakt finale in Duinkerke

Philippe Gilbert uitte zijn ongenoegen over de finale vandaag.

Het zit Arne Marit (links) niet mee.

0 / 0

Een dag na Arnaud De Lie heeft ook Arne Marit de Vierdaagse van Duinkerke moeten verlaten na een valpartij. Zijn collega Philippe Gilbert is niet verbaasd dat er zoveel gevallen wordt.

Arne Marit raakte gisteren al betrokken in de val die Arnaud De Lie het vervolg van de Vierdaagse kostte. Ondanks schaafwonden over zijn hele lichaam ging de renner van Sport Vlaanderen vandaag toch weer van start.

 

Maar bij het opdraaien van de plaatselijke ronde in Maubeuge ging Marit opnieuw tegen de vlakte, waarna hij toch maar de handdoek gooide. "Vooral de blessure aan zijn knie baart ons zorgen", zegt ploegleider Hans De Clercq.

 

"Die finale was echt wel schandalig", zegt Philippe Gilbert (Lotto-Soudal). "Her en der waren er hoge borduren en was de weg bezaaid met allerlei dingen. Nog voor we de plaatselijke ronde aanvatten was er al een valpartij."

 

Op Instagram schreef Gilbert de frustraties van zich af: "Het was extreem gevaarlijk, een schande. De UCI moet het parcours laten keuren door een onafhankelijk orgaan zodat dit niet meer gebeurt. Onze veiligheid hangt ervan af. Wij kunnen als renners niet meer wachten op te trage reacties."

 

Gilbert liet zich in de eerste twee dagen al een paar keer opmerken in zijn laatste Vierdaagse van Duinkerke. "Ik heb een goed gevoel. Ik ben ook niet meer ziek. Ik kan weer normaal ademen. Dat was al twee tot drie maanden geleden. De Mont Cassel op zaterdag? We zien wel. Ik voel me alvast goed."