Transfers JPL: Seraing winkelt bij Stade Reims, aanvaller voor Westerlo

  Er speelt opnieuw een Sergio Conceiçao in Luik.

  0 / 0

  De voorbereiding op het seizoen 2022-2023 is volop ingezet. Niet alleen op het veld, maar ook in de bestuurskamers wordt de nieuwe jaargang voorbereid. Op deze pagina vind je alle transfers in de Jupiler Pro League en de Scooore Super League.

  zomertransfers binnenland

  spinner
  1. 18 uur 55. Seraing heeft de komst van de 23-jarige Sambou Sissoko aangekondigd. De Fransman komt over van Stade Reims, waar hij afgelopen seizoen acht keer op het veld stond in de Ligue 1. Sissoko kan ingezet worden als (verdedigende) middenvelder of als centrale verdediger. De Fransman werd geselecteerd voor de Franse U20. De polyvalente aanwinst ondertekent een contract van twee seizoenen bij Seraing. Maandag sluit hij aan bij de rest van het team. .
  2. 18 uur 54. Westerlo heeft een nieuwe naam toegevoegd aan het aanvallende compartiment: Dorgeles Nene. De spits is 19 jaar oud en wordt voor een jaar gehuurd van Salzburg. .
  3. 30-06-2022.
  4. 21 uur 41. Kortrijk haalt Massimo Bruno weer naar België. KV Kortrijk is erg actief op de transfermarkt, want met Massimo Bruno kan het al een 6e versterking voorstellen. Bruno speelde in België voor Anderlecht en Charleroi, maar vorig seizoen verdiende de 28-jarige winter zijn kost in Turkije, bij Bursaspor. Hij tekent een contract voor 3 jaar. .
  5. 20 uur 52. Sergio Conceiçao, zoon van Sergio Conceiçao, naar Seraing. Een grote naam zal terug op de wedstrijdbladen van de Jupiler Pro League verschijnen: Sergio Conceiçao heeft een contract getekend bij Seraing. Niet de ex-speler van Standard, wel een van zijn 5 zonen, die dus dezelfde naam draagt. Conceiçao is een rechtsachter, die op zijn 25e nog geen palmares om van te duizelen kan voorleggen. Seraing neemt hem over van Estrela Amadora, een Portugese tweedeklasser. "Ik ken Luik goed, want ik woonde hier op mijn 14e toen mijn vader voor Standard speelde. Ik kon ook in de eerste klasse in Portugal spelen, maar ik wou liever naar hier komen. Ik volg het Belgische voetbal nog goed." .
  6. 09 uur 37. Davino Verhulst keert terug naar België. Antwerp heeft zich versterkt met een oude bekende: doelman Davino Verhulst. De 34-jarige Oost-Vlaming komt over van het Griekse Apollon Smyrnis en ondertekende op de Bosuil een overeenkomst voor twee seizoenen. Verhulst lijkt bij de Great Old de doublure van eerste doelman Jean Butez te moeten worden. Hij kwam bij Apollon Smyrnis in de Griekse eerste klasse in het voorbije seizoen dertien keer in actie. Voordien speelde hij voor Beveren, Racing Genk, het Nederlandse Willem II, STVV en Lokeren. .
  7. 29-06-2022.
  8. 18 uur 23.
  9. 28-06-2022.
  10. 16 uur 47. Seraing haalt Franse verdediger. Seraing heeft zich versterkt met de Franse verdediger Marvin Tshibuabua. Hij komt over van het Franse Saint-Etienne en ondertekende in Seraing een contract voor twee seizoenen, met optie voor een derde jaar. De 20-jarige Tshibuabua doorliep de jeugdreeksen bij Lyon, alvorens op 17-jarige leeftijd bij Saint-Etienne zijn eerste profcontract te tekenen. .
  11. 13 uur 35. Beerschot haalt Hervé Matthys terug naar België. Hervé Matthys keert terug naar België. De 26-jarige verdediger tekende een contract tot 2024 (met optie) bij Beerschot. Dat neemt hem transfervrij over van het Nederlandse ADO Den Haag. Matthys begon zijn carrière in de jeugd bij Club Brugge, op zijn zestien trok hij richting Anderlecht. Daar speelde hij één match voor de A-ploeg. Vervolgens trok Matthys naar Eindhoven. "Ik zou graag ook zoveel mogelijk matchen spelen dit seizoen en dan hopelijk nog eens een titel pakken daarbovenop." .
  12. 27-06-2022.
  13. 12 uur 14. KV Kortrijk haalt Keïta bij Lyon. KV Kortrijk heeft zich versterkt met de Malinees Habib Keïta. De 20-jarige centrale middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van de Franse topclub Olympique Lyon. Keïta kwam vorig seizoen drie keer in actie in de Europa League, maar in de Ligue 1 bleef het bij drie erg korte invalbeurten. .
  14. 25-06-2022.
  15. 20 uur 25. Een Vanzeir bij KRC Genk. Een opvallende transfer in de Scooore Super League, de hoogste divisie van het Belgische vrouwenvoetbal. Luna Vanzeir, zus van Union-aanvaller Dante Vanzeir, verlaat vicekampioen OH Leuven Women om bij KRC Genk Ladies aan de slag te gaan. In Limburg ondertekende de negentienjarige aanvallende middenvelder een contract voor twee seizoenen, zo maakte de club vrijdag bekend. Jeugdinternational Luna Vanzeir maakte pas in 2019 de overstap naar het vrouwenvoetbal. In haar jeugd speelde ze bij de jongens. De voorbije drie seizoenen lag ze in Leuven onder contract.    "Ik heb veel contact gehad met KRC Genk Ladies in mijn jeugd, toen ik nog bij de jongens speelde", zegt Vanzeir. "Het is leuk wanneer een ploeg echt moeite wil doen om je erbij te hebben. Ik ken zo goed als iedereen binnen het team, aangezien we ook al samen hebben gespeeld bij de Red Flames U19 en nu de U23." .