Transfers JPL (I): Contractloze Zakaria Bakkali trekt naar Eredivisie, Nsoki voor 12 miljoen naar Hoffenheim

Het seizoen 2022-2023 is al ingezet in de Jupiler Pro League, maar de clubs blijven zich nog volop versterken. Wie zijn de nieuwste aanwinsten? Je leest het op deze pagina.

zomertransfers binnenland

spinner
 1. 18 uur 07. Club bevestigt transfer Nsoki. De transfer van Stanley Nsoki van Club Brugge naar Hoffenheim is helemaal rond. De centrale verdediger levert Club Brugge opnieuw een aardige som op. Nsoki werd pas vorige zomer overgenomen van Nice, nu mag hij het in Duitsland gaan tonen. .
 2. 13 uur 43.
 3. 12 uur 25. Nsoki voor 12 miljoen naar Hoffenheim. De boekhouder van Club Brugge beleeft hoogdagen. Na de recordtransfer van Charles De Ketelaere casht de landskampioen nu ook flink voor Stanley Nsoki. De verdediger trekt voor 12 miljoen euro naar het Duitse Hoffenheim. Straks wordt de overgang definitief bekrachtigd, maar Nsoki zelf nam alvast afscheid van de Club-fans op sociale media. Ondanks zijn zwakke match tegen Eupen afgelopen weekend was de Fransman het voorbije jaar wel een sterkhouder achterin bij blauw-zwart. Vraag is nu wie zijn vervanger wordt... .
 4. 03-08-2022.
 5. 17 uur 16. Okereke is definitief weg bij Club Brugge. In 2019 betaalde Club Brugge nog 8 miljoen euro voor David Okereke, 3 jaar later laat het zijn voormalige recordtransfer voor heel wat minder geld vertrekken naar Cremonese, de club die vorig seizoen promotie afdwong naar de Serie A. De 24-jarige Nigeriaanse spits speelde in het verleden al voor tal van andere Italiaanse clubs. .
 6. 16 uur 47. Seraing vindt verdediger bij Milan. Leroy Abanda maakt de ongebruikelijke overstap van Milan naar Seraing. De 22-jarige Franse linksachter geraakte vorig seizoen niet weg uit de belofteploeg van de Milanezen en kiest dus maar eieren voor zijn geld met een transfer naar België. Bij Seraing tekende hij een contract voor 2 jaar. .
 7. 13 uur 40. Kompany lokt Vitinho van Cercle naar Burnley. Cercle Brugge heeft donderdag afscheid genomen van Vitinho. De Braziliaanse rechtsachter trekt de deur op Jan Breydel achter zich dicht en verkast voor 4 seizoenen naar de Engelse tweedeklasser Burnley, waar Vincent Kompany trainer is. "Ik ben heel blij hier te zijn. Burnley is een grote club en het is een heel opwindende plaats om te zijn", reageerde Vitinho. "We zijn verheugd Vitinho aan onze kern toe te voegen. Hij is een snelle en sterke back, die graag naar voren trekt en ook goed verdedigt", verklaarde Kompany. De 23-jarige Vitinho was vier seizoenen aan de slag bij Cercle en kwam tot meer dan 70 optredens voor de Vereniging. Hij maakte destijds de overstap van Cruzeiro in zijn thuisland. Op international niveau speelde Vitinho voor de U20 van Brazilië. .
 8. 28-07-2022.
 9. 21 uur 18. Bauer wil weg bij STVV. Robert Bauer is al 2 dagen niet komen opdagen op de training van STVV, nadat de club weigerde hem te laten vertrekken naar 'een club uit het Midden-Oosten'. "We hebben een bod ontvangen, maar dat was te laag", laat STVV weten. "Door de mentale terugslag hiervan heeft Robert sinds dinsdag niet meer getraind. We respecteren zijn mentale problemen, maar verwachten toch ook professionalisme. We hopen de zaak zo snel mogelijk op te lossen." .
 10. 19 uur 24. Bogdan Mychajlitsjenko terug naar Oekraïne. Bogdan Mychajlitsjenko verlaat Anderlecht en gaat een jaar op huurbasis spelen bij Sjachtar Donetsk. De Oekraïner keert zo terug naar zijn vaderland. .
 11. 17 uur 19. Engelse doelman voor KV Oostende. KV Oostende heeft met Dillon Phillips een nieuwe doelman aangetrokken. De 27-jarige Phillips wordt gehuurd van Cardiff, maar als hij in de smaak valt, kan Oostende hem definitief overnemen. "Dillon heeft een interessant profiel, we volgen hem al langer. Hij is een echte 'shot stopper', die ook prima meevoetbalt", zegt CEO Gauthier Ganaye. "Nu hebben we 2 ervaren doelmannen (Hubert en Phillips) en 2 jongeren die nog veel progressie kunnen maken." .
 12. 17 uur 17. Union snuistert weer in de Duitse lagere klassen. Union heeft opnieuw de lagere regionen van het Duitse voetbal afgeschuimd en daar vond de vicekampioen met Gustaf Nilsson een nieuwe aanvaller. Nilsson is 25 jaar en speelde al 2 keer voor de Zweedse nationale ploeg. Met zijn 1,96 meter beantwoordt hij het best aan het profiel van een targetspits. Voor zijn ploeg Wiesbaden was hij in 50 duels goed voor 21 treffers. .
 13. 16 uur 36. Seraing shopt bij Nantes. Seraing heeft zich versterkt met de Guinese international Abdoulaye Sylla, die overkomt van Nantes. De 22-jarige verdediger tekende een contract voor 2 jaar. .