Mitrovic als topschutter naar Premier League: "Zich daar bewijzen is de heilige graal"

Aleksandar Mitrovic was goed voor 43 goals in evenveel wedstrijden.

Met 43 goals in 43 matchen en de titel van topschutter aller tijden in de Engelse Championship verhuist aanvaller Aleksandar Mitrovic met Fulham naar de hoogste klasse. Kan hij dat kunstje herhalen in de Premier League? "Het is het moment voor hem om zich te bewijzen", zegt Aster Nzeyimana, die Fulham van nabij volgt.

Fulham was al zeker van de promotie naar de hoogste klasse, maar gisteren zette het de kers op de taart door zich ook te verzekeren van de titel in de Engelse tweede klasse. Topscorer Aleksandar Mitrovic deed met 2 doelpunten alweer zijn duit in het zakje in de 7-0-overwinning tegen Luton Town.

 

Met 43 goals in evenveel matchen is de voormalige spits van Anderlecht de topschutter aller tijden in de Championship. "Het blijft een competitie in de schaduw van de Premier League, maar zo'n uitzonderlijk seizoen is ongezien", zegt Nzeyimana.

 

"Mitrovic is een beetje een enigma, hij zit in de schemerzone tussen Championship en Premier League. Sommigen zeggen dat hij te goed is voor de Championship, wat hij dit seizoen wel heeft bewezen. Maar in de Premier League is hij geen goalgetter."

 

Vorig seizoen scoorde hij amper 3 goals in de hoogste klasse. "Maar toen speelde hij wel maar 13 wedstrijden", nuanceert Nzeyimana. "Coach Scott Parker zag het toen niet in hem. Onder coach Marco Silva is het nu helemaal anders."

Mitrovic is een beetje een enigma, hij zit in de schemerzone tussen Championship en Premier League. 

Aster Nzeyimana

"Vorig jaar in de Premier League stond iedereen ook naar Mitrovic te kijken: zorg maar voor de doelpunten. Maar die kwamen er niet, omdat het spel te eng was. Nu heeft Mitrovic veel betere spelers rond zich."

 

Als 27-jarige is volgend seizoen misschien wel een uitgelezen kans om zich te tonen op het grootste podium. "Voor hem is het hét moment om zich te bewijzen", zegt Nzeyimana. "Na de vorige mislukkingen zou het de heilige graal zijn om zich nu te bewijzen in de Premier League."

 

Bij Fulham voelt de Serviër zich alvast helemaal thuis. "In 2018 werd hij door Newcastle uitgeleend aan Fulham. Het is een familieclub die aan het groeien is", aldus Nzeyimana. "Daar vind je nog rust, in tegenstelling tot in Newcastle."