Ga naar de inhoud

Giro: Quick Step-Alpha Vinyl rekent op Cavendish en 3 Belgen, AG2R neemt Lawrence Naesen mee

Mark Cavendish won vorig jaar 4 ritten en de groene trui in de Tour.

Quick Step-Alpha Vinyl gaat in de Ronde van Italië (6-29 mei) voluit voor sprintzeges met Mark Cavendish. De 36-jarige Brit won al 15 keer individueel in de Giro en veroverde er de puntentrui in 2013. Dat jaar was ook zijn tot dusver laatste deelname.

Cavendish won in de Laars in 2013 liefst 5 ritten, toen ook in de trui van het team van Patrick Lefevere.

De 36-jarige spurter, dit seizoen goed voor 3 zeges (in Oman, de VAE en Milaan-Turijn), krijgt in de eerste grote ronde van het jaar zijn vaste Deense lead-out Michael Mørkøv in steun. De Deen valt in voor de onfortuinlijke Ilan Van Wilder, die in Luik-Bastenaken-Luik zijn kaak brak.

Ook 3 Belgen zullen de kleuren van de Wolfpack verdedigen: Pieter Serry, Bert Van Lerberghe en Mauri Vansevenant. Die laatste twee debuteren in de Giro.

Voorts bestaat het team uit de Italiaan Davide Ballerini, de Brit James Knox en de Zwitser Mauro Schmid, die vorig jaar een rit won in Italië.

"Wij brengen een goed team aan de start met Mark als kopman voor de vlakke ritten", zegt ploegleider Davide Bramati. "Hij won al heel wat etappes in de Giro en kan rekenen op sterke renners om hem te helpen in de hectische sprints. Voor de andere etappes bekijken we het dag per dag, vechten we voor elke kans en bekijken we wat er mogelijk is."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AG2R Citroën neemt Lawrence Naesen mee

Lawrence Naesen is geselecteerd voor AG2R Citroën Team voor de Ronde van Italië. Het wordt zijn tweede deelname aan de Giro, nadat hij vorig jaar gedebuteerd was met een 119e plaats.

De 29-jarige Naesen zal moeten werken voor de Oostenrijkse kopman Felix Gall, zo legt sportief verantwoordelijke Laurent Biondi uit op de website van het team. "Lawrence vervangt Clément Berthet, die in de Tour of the Alps zijn sleutelbeenbrak."

"Ook al kende hij geen ideale voorbereiding op een grote ronde, hij zal niettemin een sleutelrol spelen in het beschermen van Félix in de vlakke en gevaarlijke etappes. In bepaalde sprintetappes zal hij zijn eigen kaart kunnen uitspelen."

Naast Naesen en Gall bestaat het team uit de Fransen Mikaël Cherel, Nans Peters, Lilian Calmejane en Nicolas Prodhomme, de Italiaan Andrea Vendrame en de Fin Jaakko Hänninen. Peters (in 2019) en Vendrame (in 2021) wonnen al een rit in de Giro.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.