Ga naar de inhoud

Bert Sterckx: "Blessure van Mats Rits zou belangrijke factor kunnen zijn in titelstrijd"

Mats Rits moest met een blessure worden vervangen bij Club Brugge.

Status quo in de Champions' Play-offs. Na twee scoreloze puntendelingen maken leider Union en Club Brugge zich op voor een dubbel titelduel. "De titelstrijd kan nu echt volop losbarsten, het wordt ongelofelijk interessant", zegt commentator Bert Sterckx.

Net zoals de spelers van Union en Antwerp na de match naar elkaar keken - was een punt nu wel goed of niet? - werd er op de persbanken ook naar elkaar gekeken. 180 minuten 0-0, wat moeten we hier nu mee?

 

Twee wedstrijden zonder doelpunten, maar wel veel kansen. Zonder goed voetbal, want technisch en kwalitatief was het onder de maat, maar wel boordevol intensiteit.

 

Hier en daar was er een lichtpunt. Zo ontdekten we Kristian Arnstad. Bij zijn debuut anderhalf jaar geleden verzoop de jonge Noor nog samen met Anderlecht in Brugge, dus het was psychologisch gezien allerminst een evidente keuze om hem net tegen diezelfde tegenstander een eerste basisplek te geven dit seizoen, maar het pakte goed uit.

 

Vincent Kompany zag ook dat zijn ploeg het een pak beter deed tegen Club Brugge dan de voorbije weken. 

"Duidelijke duw op De Ketelaere"

Er is dus niets beslist, hoewel er wel een paar mogelijk beslissende fases waren. De tweede gele kaart voor Faris Haroun bij Antwerp die door de vingers werd gezien. 

 

En de duidelijke duw van Magallan op De Ketelaere die aan het oog van de VAR ontsnapte, hoewel de bewuste beelden aanwezig zouden zijn geweest in Tubeke.

 

Er werd niet al te luid geklaagd over die fouten, maar wanneer alles zo dicht bij elkaar ligt - zoals nu in die matchen - kan het dus wel heel bepalend zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Dudenpark zal te klein zijn"

Op 8 mei in het Dudenpark en op 11 mei in Jan Breydel spelen Union en Club Brugge twee mogelijk beslissende duels. Union verdedigt een voorsprong van 3 punten, dus het wordt ongelofelijk interessant.

 

De twee ploegen hebben niet meteen hun gelukkigste wedstrijd gekend afgelopen weekend. Bij Union zweeg het koningskoppel Undav en Vanzeir. Bij Club Brugge was het een halfuur erg goed, maar waren bepalende figuren als De Ketelaere en Vanaken te afwezig. 

De landskampioen toonde voor het eerst sinds lang wat tekenen van verzwakking. 

Bert Sterckx

De landskampioen toonde voor het eerst sinds lang wat tekenen van verzwakking. De zegereeks is doorbroken. 


Opvallend en niet geheel toevallig: bij Club Brugge begon het minder te lopen op het moment dat Mats Rits moest worden vervangen door een blessure. Na zijn vervanging ontbrak het aan structuur, samenhang. Vormer slaagde er niet meteen in om hetzelfde te brengen. 


Ik denk dat ze bij Club Brugge de adem toch wel inhouden. Rits, die na de match op krukken was te zien, zou weleens lange tijd buiten strijd kunnen zijn. Zeker in de matchen tegen Union, waar Teuma en Nielsen onvermoeibaar zijn en de plak zwaaien op het middenveld, kan dat een belangrijke factor zijn.


De titelstrijd kan alvast volop losbarsten vanaf zondag in het nostalgische decor van het Dudenpark, dat veel te klein zal zijn om iedereen die wil gaan kijken een plekje te geven.

Bert Sterckx