Ga naar de inhoud

BEKIJK: De Clipper Race, het grootste zeilavontuur voor Jan en alleman, is weer op gang getrokken

Een recordbrekende zeilrace rond de wereld waar gewone mensen de race van hun leven zeilen.

Als zeilliefhebber kent u de Ocean Race. En de Clipper Race? Maak kennis met de zeilwedstrijd rond de wereld voor u en ik.

Na een onderbreking van meer dan twee jaar kunnen de deelnemers aan de Clipper Race weer de zeilen hijsen. Op 1 september 2019 staken ze in Londen van wal, om een half jaar later in Australië te stranden toen de wereldwijde coronapandemie uitbrak.

 

Dit jaar zetten de deelnemers van de Clipper Race hun tocht voort. Vorig weekend zeiden ze de Amerikaanse kuststad Seattle vaarwel om koers te zetten richting Panama.

11 identieke zeiljachten rond de wereld

De Clipper Race is het grootste avontuur, waar Moeder Natuur volop zijn gang kan gaan. Het is een lange afstandszeilrace waar je de wereld rondzeilt op een zeiljacht van 21 meter. Deze ultieme uitdaging wordt aangegaan door gewone mensen zoals u en ik.

 

Het evenement is het geesteskind van Sir Robin Knox-Johnston, de eerste persoon die non-stop solo de wereld rond zeilde. Normaal gesproken het domein van
doorgewinterde professionals, zoals in de Ocean Race, maar nu wordt deze ultieme uitdaging aangegaan door gewone mensen.


De zee maakt geen onderscheid tussen olympiërs of beginners. Je kunt je nergens verbergen voor Moeder Natuur als ze de handschoen oppakt. Je moet klaar zijn om dezelfde uitdagingen aan te gaan zoals een professionele zeiler.

 

Verdeeld in acht etappes, tussen 13 en 16 individuele races. Het is de enige race ter wereld waarbij de organisatie een vloot door van elf identieke racejachten, namelijk de Clipper 70, levert. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Populairste zeilrace rond de wereld

Daarbovenop bevat elk jacht een volledig gekwalificeerde skipper en eerste stuurman om de bemanning veilig te begeleiden. 


De zeilrace bevat 688 bemanningsleden van 43 nationaliteiten en is de meeste succesvolle qua inschrijvingen ter wereld.


De Clipper Race 2019-20, die tweejaarlijks wordt gehouden, werd vanwege Covid-pandemie gestaakt en is dit jaar opnieuw begonnen vanuit Subic Bay, Seattle.

 

Ze zeilen nu richting Panama, Bermuda, New York en Noord-Ierland. In augustus komen de (eerste) boten weer aan in Londen.