Ga naar de inhoud

"Gedaan met lachen met die kleine": unieke beelden van triomf Remco Evenepoel, die ploegmaat piano beloofde

Quick Step-Alpha Vinyl bracht vandaag een unieke docu over de zege van Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik uit.

Bij Quick Step-Alpha Vinyl genieten ze nog steeds na van de zege van Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik. De ploeg publiceerde vandaag een unieke documentaire die toont hoe de ploeg de triomftocht achter de schermen beleefde. Vooral de beelden uit de ploegauto net na de zware val van Julian Alaphilippe en de enorme emoties na de finish blijven bij. Én de belofte die Evenepoel ploegmaat Tim Declercq deed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Luik-Bastenaken-Luik was een wedstrijd van extreme emoties voor Quick Step-Alpha Vinyl. De exclusieve documentaire zet dat nog eens extra in de verf.

Eerst waren er de beangstigende minuten na de val van Julian Alaphilippe. Op de beelden is te zien hoe ploegleiders Geert Van Bondt en Klaas Lodewyck het hoofd koel proberen te houden ondanks de grote onzekerheid over de wereldkampioen (vanaf minuut 8.30).

 

Ook na de beslissende aanval van Remco Evenepoel gaat bij de hele ploeg de hartslagmeter drastisch de hoogte in. In de laatste kilometers staat ploegmaat Tim Declercq te ijsberen aan de streep: "Ik ben nog nooit zo nerveus geweest. Dit is de zege waar ik het meest van ga genieten."

 

Ook bij de rest is de ontlading groot. Een verzorger schreeuwt: "Nu is het gedaan met lachen met die kleine!" en onder meer Geert Van Bondt barst in tranen uit (vanaf minuut 17).

Nadien viert de ploeg de overwinning nog samen in een hotel. Daar herinnert Tim Declercq zijn collega nog eens aan een deal die ze een dag eerder sloten (minuut 24.40).

 

"Herinner je je onze handshake nog?", vraagt hij met een brede glimlach. "Ik heb gezegd dat ik hem een piano zou kopen", grijnst Evenepoel.

Bekijk de volledige docu hieronder