Ga naar de inhoud

BNXT League Awards: Levi Randolph (Oostende) is MVP, Wen Mukubu (Mechelen) beste Belg

In Lint zijn de eerste BNXT League Awards uitgereikt. Zoals verwacht waren de Belgische teams de grote winnaars. 4 van de 5 spelers uit het BNXT Dream Team spelen in België. Levi Randolph werd verkozen tot beste speler van de Belgisch-Nederlandse competitie.

Dit seizoen hebben de basketbalcompetities van België en Nederland voor het eerst de krachten gebundeld. Dat leidde tot de BNXT League en vanzelfsprekend ook voor een eerste gala-avond waarop de beste spelers in de bloemetjes gezet werden.

 

Competitieleider Oostende viel met Rising Star Haris Bratanovic, Sixth Man Mikael Jantunen en MVP Levi Randolph 3 keer in de prijzen. Die laatste mag zich dus de beste speler van deze nieuwe competitie noemen. Randolph haalde het met grote voorsprong voor Bergen-speler Nzekwesi en Leiden-speler Midtgaard.

 

Er was ook een verkiezing voor Belgisch Speler van het Jaar. Die eer viel Wen Mukubu van Mechelen te beurt, voor Pierre-Antonie Gillet (Oostende) en Domien Loubry (Mechelen).


De trofee voor Coach van het Jaar in België ging niet naar ouwe getrouwen Dario Gjergja (Oostende) en Eddy Casteels (Leuven), maar wel naar Kristof Michiels, ook al van Kangoeroes Mechelen.

 

Ten slotte werd er nog gestemd voor de Ploeg van het Jaar, het BNXT Dream Team. De 5 spelers die de selectie haalden, zijn Levi Randolph, Myles Stephens, Asbjorn Midtgaard, Emmanuel Nzekwesi en Wen Mukubu. Enkel Midtgaard speelt niet in België.

Overzicht winnaars BNXT League Awards

  • MVP: Levi Randolph (Oostende)
  • Belg van het Jaar: Wen Mukubu (Mechelen)
  • Belgische Rising Star van het Jaar: Haris Bratanovic (Oostende)
  • Belgische Coach van het Jaar: Kristof Michiels (Mechelen)
  • Belgische scheidsrechter van het Jaar: Nick Van den Broeck
  • Sixth Man van het Jaar: Mikael Jantunen (Oostende)
  • Defensieve Speler van het Jaar: Worthy de Jong (Leiden)
  • BNXT Dream Team: Levi Randolph, Myles Stephens, Asbjorn Midtgaard, Emmanuel Nzekwesi en Wen Mukubu
 
Arthur Goethals en Ton Boot kregen een Lifetime Achievement Award
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.