Vrouwen van KV Mechelen promoveren: "Van caféploeg naar de Super League"

Niks dan blije gezichten in Mechelen.

Het vrouwenteam van KV Mechelen is 20 jaar geleden begonnen met een ploeg van supporters.

0 / 0

Naast de mannen spelen volgend seizoen ook de vrouwen van KV Mechelen op het hoogste niveau. Achter de Kazerne hebben ze een licentie in de bus gekregen voor de Super League. Voor een team dat 20 jaar geleden opgestart is door supporters.

KV Mechelen strijdt momenteel met de B-ploeg van Gent om de titel in de tweede afdeling, maar het ticket voor de Super League is wel al binnen.

 

"Dat onze dameswerking deze stap kan zetten, is een belangrijke mijlpaal voor onze club", reageert Frank Lagast, de CEO van KV Mechelen. "Zo kunnen we hopelijk nog meer meisjes de kans bieden om bij KV Mechelen te komen voetballen."

 

De vrouwenploeg van KV Mechelen zag 20 jaar geleden het licht toen enkele supporters begonnen te voetballen voor hun favoriete club. 

 

"Ze moesten zelfs nog leren wat een inworp was", vertelt voorzitster Marie-Paule De Bell. "Van caféploeg over de provinciale reeksen naar de Super League, ik ben waanzinnig trots op iedereen die hieraan heeft meegewerkt."

Van caféploeg over de provinciale reeksen naar de Super League, ik ben waanzinnig trots op iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

Voorzitster Marie-Paule De Bell

"We gaan niet naar de Super League voor één seizoen. We willen een stabiele ploeg en gevestigde waarde worden in die competitie", pikt Ilse Laarmans in. Samen met Leen Glazemakers is ze sportief verantwoordelijke van de KV Mechelen-vrouwen.

 

"We bouwen op de basis van dit seizoen", geeft Glazemakers mee. "Zij worden onze ruggengraat, ze hebben deze promotie dan ook afgedwongen."

 

"Qua transfers kijken we vooral naar jonge speelsters die al ervaring hebben in de Super League. Zij kunnen mee groeien met het project van KV Mechelen."