Ga naar de inhoud

Lennert Teugels (29) boekt zijn eerste profzege in een reële koers

Vlaams kampioen virtueel koersen Lennert Teugels heeft de 3e etappe van de Ronde van Griekenland op zijn naam geschreven. De 29-jarige renner van Tarteletto - Isorex klopte een Italiaan en een Griek op de streep. Ploegmaat Gianni Marchand finishte als 4e.

De 3e rit speelde zich af tussen de historische plaats Delphi en Karditsa. 17 renners reden weg op de laatste beklimming, op 60 kilometer van de finish.

 

In de slotkilometer wist Lennert Teugels te ontsnappen aan een valpartij. De helft van de kopgroep schoof uit in een stoffige bocht.

 

Teugels bleef wel recht en boekte zijn eerste zege als prof. Begin dit jaar had hij zich al tot Vlaamse kampioen virtueel koersen getroond. Op het BK e-cycling was hij goed voor brons.

 

Naast virtuele koersen houdt Teugels ook van wedstrijden op exotische plaatsen zoals de Ronde van Rwanda. Dit jaar werd hij 13e in de Afrikaanse rittenkoers.

De spectaculaire valpartij in de slotkilometer:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 3 Ronde van Griekenland (2.1)

  1. Lennert Teugels - 173 km in 4u11'57"
  2. Edoardo Zardini (Ita)
  3. Periklis Ilias (Gri)
  4. Gianni Marchand - op 2"
  5. Paul Double (GBr)
 
Aaron Gate uit Nieuw-Zeeland voert het klassement aan. Hij won de eerste rit.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.