Ga naar de inhoud

Pierre Vandeputte wordt weer voorzitter van volleybalclub Menen: "Veel goesting"

Menen bereikte de voorbije week de finale ten koste van Maaseik.

Enkele dagen na de stuntkwalificatie voor de finale heeft volleybalclub Decospan Menen aangekondigd dat Pierre Vandeputte opnieuw voorzitter wordt. Vandeputte verliet 3 jaar geleden de West-Vlaamse club. Hij keert samen met shirtsponsor Galloo terug.

Menen krijgt volgend seizoen een nieuw bestuursorgaan en zowel de vzw als het dagelijks bestuur krijgen versterking. Vandeputte, de managing director van Galloo, zal als voorzitter worden bijgestaan door Peggy Clerick als penningmeester en Benoit Deny als secretaris.

"Ik heb er heel veel goesting in", verklaarde Vandeputte zijn terugkeer. "Het Menense volleybal is een prachtig project dat me altijd nauw aan het hart is blijven liggen en dat ook zonder mij schitterende resultaten heeft behaald."

"Toen het bestuur besliste om te stoppen op het hoogste niveau, ben ik grondig beginnen nadenken om me weer te engageren binnen de club. Dat zal ik nu dus doen als voorzitter."

"Ik heb het volste vertrouwen in het huidige team en het sportieve en dagelijkse beleid blijft dan ook in hun handen. We gaan op dat vlak voor continuïteit."

"Vanuit mijn nieuwe rol zal ik wel optreden als gezicht van de club en op basis van mijn relaties het financiële draagvlak van de club verder uitbouwen. De komende weken zal ik dan ook heel wat gesprekken met nieuwe potentiële partners voeren."

Op basis van mijn relaties zal ik de financiële draagvlak van de club verder uitbouwen.

Pierre Vandeputte

Verder treden onder meer Bart Gryson en Cedric Odvart toe tot het bestuur. De vzw achter de club wordt uitgebreid met vers bloed en de "raad der wijzen" - met Jan Desmet van Decospan als ervaren raadgever - blijft verder zijn adviserende taken uitvoeren.

De voorbije maanden waren een rollercoaster voor de club. In januari kondigde ze nog het einde van het topniveau aan, maar een maand later was er het goede nieuws van een doorstart.

Menen slaagde er zaterdag in om Maaseik uit de play-offfinale in de EuroMillions Volley League te houden. In een volledig West-Vlaamse finale is Roeselare de tegenstander.