Ga naar de inhoud

Belg Toumani Camara heeft zich ingeschreven voor NBA draft

Toumani Camara speelde afgelopen seizoen voor Dayton.

Toumani Camara heeft zich ingeschreven voor de NBA draft. Die vindt plaats op donderdag 23 juni in het Barclay Center in Brooklyn. Camara (2,03m) wordt op 8 mei 22 jaar en speelde afgelopen seizoen voor de Universiteit van Dayton.

Toumani Camara is een small of power forward uit het Brusselse. De 22-jarige Belg was dit seizoen goed voor 10,9 punten (51%), 6,9 rebounds, 1,6 assists en 0,8 blocks in 27 speelminuten bij zijn universiteitsploeg Dayton. Hij viel dit jaar onder meer op met een prachtige dunk (zie video onder).

 

Dayton werd uitgeschakeld in de tweede ronde van het NIT-toernooi, waaraan 32 teams deelnemen die niet voor het NCAA-toernooi zijn geselecteerd. Camara is een van de 283 ingeschreven spelers (247 van Amerikaanse universiteiten en 36 internationals) in de NBA draft.

 

Ook de 20-jarige Nederlandse guard Keye van der Vuurst De Vries (1,91 meter), die dit seizoen voor Oostende speelt, maakt deel uit van de ruime groep, net als de Servische ex-speler van Oostende, Mario Nakic (20, 2,00 meter)

 

Universitaire spelers die hun recht willen behouden om universiteitsspeler te blijven, moeten zich vóór 1 juni uitschrijven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.