Deze ploeg won Sporza Wielermanager: "Met het middenveld maak je het verschil"

Met meer dan 50.000 stonden ze aan de start: de ploegen in de Sporza Wielermanager. Allemaal met de droom om het voorjaar te winnen, maar die eer ging uiteindelijk naar Transport, de ploeg van Tom Hulstaert. 

Wat wint Tom Hulstaert? Een custom wieleroutfit voor zichzelf en 4 vrienden, een factory tour bij Bioracer én - niet onbelangrijk - eeuwige roem.

 

"Ik was toch een beetje verrast", vertelde de eindwinnaar. "Mijn verwachtingen lagen niet zo hoog in het begin. Natuurlijk naarmate de weken vorderden, begin je wel te hopen. Na Milaan-Sanremo stond ik al goed. Je komt in de top 100, dan in de top 10, ..."

 

"Ik had net als vorig jaar ook een minicompetitie met mijn twee zonen, mijn petekind en een van mijn beste vrienden. En de spanning daar was wel snel weg. We hadden niet echt een weddenschap ofzo, maar ik ga het toch nog een paar keer vernoemen, denk ik."

Ik wou Van Aert eerst transfereren voor Alaphilippe, maar gelukkig ben ik van plan veranderd.

En hoe heeft hij zijn winnende ploeg samengesteld? "Ik ben daar toch een paar uur mee bezig geweest. Ik heb eerst de renners opgelijst die ik dacht dat wel punten zouden halen en dan heb ik op basis van de prijs een selectie doorgevoerd. En zo was de basis gelegd."


De uitblinker is - zoals bij bijna iedereen - Wout van Aert. "Ik wou hem eigenlijk vervangen door Julian Alaphilippe op de vooravond van de Brabantse Pijl. Maar ik heb dan nog wat afgewacht tot 's ochtends en toen kwam het bericht dat hij Luik-Bastenaken-Luik zou rijden. En toen ben ik van plan veranderd."


Zijn andere transfers waren niet allemaal een succes, zoals Philipsen en De Plus, maar de carrousel met Pidcock-Van der Poel-Evenepoel pakte wel goed uit. "Ik had hem wel niet als kopman staan in Luik, maar dat bleek niet nodig."


"Ik had ook nog Mohoric, Hofstetter, Küng, Merlier, Laporte, ..." En dat is ook zijn tip voor volgende edities. "De grote namen moet je staan hebben want die heeft de concurrentie ook, maar die maken het verschil niet. Het zijn de mannen eronder die het verschil maken. Daar moet je naar op zoek, naar die mannen op de tweede lijn."

Dit is de winnende ploeg

Transfers:

  • Speeldag 8: Sonny Colbrelli OUT - Jasper Philipsen IN
  • Speeldag 11: Hugo Hofstetter OUT - Laurens De Plus IN
  • Speeldag 11: Thomas Pidcock OUT - Mathieu van der Poel IN
  • Speeldag 17: Mathieu van der Poel OUT - Remco Evenepoel IN