Ga naar de inhoud

Castors Braine en Kangoeroes Mechelen houden elkaar in evenwicht in titelgevecht

Castors Braine of Kangoeroes Mechelen? Wie eerst twee onderlinge duels kan winnen, is kampioen in het vrouwenbasketbal.  Vorige week zette Castors Braine een eerste stap naar de titel. Maar de Kangoeroes uit Mechelen slaagden er vandaag in om hun vel alsnog te redden met een 59-66-overwinning. Vrijdag valt het doek definitief over de titelstrijd. 

In een "best of three" mogen Castors Braine en Kangoeroes Mechelen het uitvechten voor de titel in het vrouwenbasketbal. 

 

Kangoeroes Mechelen won vorige maand de halve finale in de beker tegen Castors Braine. Maar het team van de zussen Massey verloor het eerste play-off-duel aanvankelijk met 69-82. Castors Braine zette zo een eerste stap richting een 8e titel in negen jaar.

 

Vandaag kon Castors Braine zich in eigen huis verzekeren van de titel. Won Mechelen, dan valt de beslissing volgende week vrijdag pas. 

 

En zo geschiedde, net zoals in de heenwedstrijd kwam Mechelen op voorsprong. In het laatste kwart kwam Castors Braine nog even langszij, maar de nieuwe fusieclub van Mechelen toonde zich in het zenuwslopende slot toch weer de betere. 

 

Het sloot af met een 59-66-overwinning en houdt zo toch de hoop op de titel in leven. Vrijdag volgt de finale ontknoping in Braine.