Ga naar de inhoud

Tourist LeMC loopt 10 Miles uit, maar Bart De Wever is sneller: "Ik moest mijn ego opzij zetten"

Vandaag stond de binnenstad van Antwerpen helemaal in het teken van de sport. Duizenden sportievelingen gaven er het beste van zichzelf tijdens de Antwerp 10 Miles. Onder hen ook Tourist LeMC. De stadsmuzikant had zich voorgenomen om beter te doen dan Bart De Wever.

Tourist LeMC bereidde zich de voorbije weken zo goed als mogelijk voor op de loopwedstrijd. Zijn aanvankelijke doel was niet alleen om de wedstrijd uit te lopen, maar ook om burgemeester Bart De Wever te kloppen. 

 

Al begon daar nog voor de start al slijtage op te zitten...

 

"Ik heb die ambitie intussen in de struiken geworpen. Het was mijn arrogante Antwerpse houding. Ik weet intussen dat Bart De Wever goed kan lopen, hij loopt marathons."

"Ik moest mijn ego opzij zetten"

Uiteindelijk loopt Tourist LeMC de wedstrijd uit in 1u35'38", daarmee doet hij 4 minuten minder snel dan Bart De Wever. Die finisht in 1u31'39".

 

Tourist LeMC: "Het is heel goed meegevallen. Ik had nog over omdat ik in het begin heel rustig heb gelopen. Ik wilde de wedstrijd in de eerste plaats uitlopen. Iedereen stak me voorbij, ik moest dus even mijn ego opzij zetten. Vanaf de Konijnenpijp zijn we echt sneller beginnen lopen."

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.