Ga naar de inhoud

Infectie aan de luchtwegen houdt Rune Herregodts even van de fiets

Rune Herregodts won eerder dit jaar een rit in de Ruta del Sol.

Rune Herregodts heeft slecht nieuws gekregen. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise kan niet starten in Luik-Bastenaken-Luik door een virale infectie aan zijn luchtwegen. Herregodts won eerder dit jaar een rit in de Ruta del Sol.

Rune Herregodts begon zijn wielerseizoen met een knaller door na een lange vlucht de eerste etappe in de Ruta del Sol op zijn naam te schrijven. Maar daarna werd de jonge renner van Sport Vlaanderen-Baloise achtervolgd door ziekte.

 

Twee maanden geleden moest hij afrekenen met toxoplasmose en net nu hij hersteld was, heeft een virus aan de luchtwegen hem te pakken. "Ik kan dus niet meerijden in Luik-Bastenaken-Luik. Ik wens mijn ploegmaats veel succes", zegt hij op Instagram.

 

Herregodts blijft niet bij de pakken zitten. "Ik werk zo hard mogelijk om zo snel mogelijk terug te zijn."