Ga naar de inhoud

Het peloton voorspelt "volledig andere Luik-Bastenaken-Luik zonder Pogacar", en "felle wind biedt kansen aan Van Aert"

En plots lijkt Wout van Aert weer absolute topfavoriet voor de overwinning in Luik-Bastenaken-Luik. Onze landgenoot zag met Pogacar een serieuze concurrent wegvallen. En krijgt er met de voorspelde tegenwind in de finale morgen, een serieuze bondgenoot bij. "Wout van Aert wrijft zich in de handen", klinkt het uit het peloton.

Luik-Bastenaken-Luik zal het morgen zonder de winnaar van vorig jaar moeten doen. Tadej Pogacar komt niet aan de start omdat de moeder van zijn verloofde Urska Zigart eerder deze week overleden is.


Zijn afwezigheid zal al vroeg in de koers merkbaar zijn, volgens Philippe Gilbert. “UAE zal het werk nu niet volledig moeten dragen. De andere ploegen zullen wat meer naar elkaar kijken en speculeren. Zo zal de vroege vlucht waarschijnlijk een extra bonus gegund worden.”


“Er komen daarna ook meer mogelijkheden om een tactisch steekspelletje te spelen”, gaatJan Bakelants verder. “Pogacar lossen op de Roche-aux-Faucons is haast onmogelijk. Dat plannetje lag voor vele ploegen in de ijskast, maar mag weer ontdooid worden. Ik verwacht een open wedstrijd.”


De Sloveen versmachten op de Roche-aux-Faucons, was ook volgens Michael Matthews onbegonnen werk geweest. Sterker nog: “Op die slotklim had hij het peloton helemaal uiteengerafeld. Niemand kan sneller bergop rijden in Luik dan Pogacar. Zonder hem zal het een volledig andere wedstrijd worden."

Ik denk dat Van Aert in zijn handen wrijft bij het voelen van die tegenwind

Jan Bakelants, Intermarché-Wanty-Gobert

Geen Pogacar morgen, wel heel veel wind. Ook dat zal het wedstrijdbeeld hertekenen. De prognose van het peloton: er zal eerder een kleine groepssprint zijn voor de overwinning, dan een eenzame aanvaller."

 

“De tegenwind in de finale, zal de boel heel wat vertragen en mogelijke aanvallers afschrikken”, legt Matthews verder uit. “Door de wind is de kans groot dat we in Luik met een groepje voor de overwinning mogen sprinten.”


“Een sprint met een kleine groep”, zou als muziek in de oren van Wout van Aert moeten klinken. “Ik denk dat Wout inderdaad in zijn handen wrijft”, vertelt Bakelants. “Door de tegenwind zal het voor hem gemakkelijker zijn om een sprint uit te lokken.”


“Ik hoop inderdaad om te overleven in een kleine groep en dan te sprinten. Al zal de Roche-aux-Faucons dé scherprechter blijven”, vertelt Van Aert zelf.

Herbeluister de volledige interviews:

Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2022!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2022!
Stel je ploeg samen