Ga naar de inhoud

BEKIJK: Tyson Fury blijft ongeslagen na furieuze uppercut tegen Dillian Whyte

94.000 uitzinnige toeschouwers zagen vanavond hoe bokser Tyson Fury zijn ongeslagen status bij de zwaargewichten verdedigde tegen uitdager Dillian Whyte. Het WBC-titelgevecht strandde in de zesde ronde toen Fury Whyte met een verschroeiende uppercut tegen het canvas sloeg.

Tyson Fury wandelde vandaag onder luid gejoel van een uitverkocht Wembley de ring in. De Engelse voetbaltempel daverde op zijn grondvesten.

 

En dan moest er nog gebokst worden.

 

Tyson Fury vocht vanavond tegen Dillian Whyte om zijn WBC-titel bij de zwaargewichten te behouden. Fury was favoriet, maar had met Whyte een gevaarlijk blokje dynamiet voor zich.

 

Toch manoeuvreerde de man van 2.06 meter meteen goed voorbij de gewichtige stoten van zijn tegenstander. Zelf grossierde Fury weer in zijn vermogen om techniek en kracht te koppelen. Enkele welgemikte jabs zorgden al meteen voor oorlogswonden bij zijn belager.

 

Whyte had duidelijk minder technische bagage en moest het vooral hebben van zijn "power". Zo vocht hij zich enkele keren uit een clinch als een ware wildeman. Dat was dik tegen de zin van Fury, die verbaal reageerde op het "onsportieve" gedrag van zijn uitdager.

 

In ronde zes vond Fury dat het welletjes geweest was. De vermoeidheid sloop zienderogen in het spel van Whyte. Fury had de partij vanaf de vierde ronde volledig overgenomen en pakte  uit met een verschroeiende uppercut op de kaak van zijn tegenstander. 

 

Het licht ging uit bij Whyte. De spotlight ging branden op Fury, die het publiek trakteerde met een nieuwe overwinningsballade.

Bekijk de mokerslag hier:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Dit was het voor de Gypsy King", maar weinigen geloven dat

"The Gypsy King" is in 33 profkampen ongeslagen, 32 keer won hij, waarvan 23 keer met knock-out, 1 keer kampte hij onbeslist. Mogelijk blijft dat ook zo, want Fury kondigde aan dat het zijn laatste kamp zou worden, al geloven weinigen dat.

"Ik ben een man van mijn woord. Dit was het voor "the Gypsy King" en wat een mooie manier om te eindigen", verzekerde Fury na het gevecht nochtans.

Fury had ook lof voor zijn tegenstander. "Hij is een krijger en zal ooit wel wereldkampioen worden. Hij had gewoon de pech dat hij het vandaag tegen de beste man van de wereld moest opnemen", waarna de knotsgekke Mancunian naar goede gewoonte zijn versie van American Pie ten berde bracht.

De 34-jarige Whyte, een op Jamaica geboren Brit, leed in zijn 31e kamp een derde nederlaag, de derde ook met knock-out.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.