Ga naar de inhoud

Vol voor de titel? Mazzu wil het (nog) niet horen: "We zijn geen favoriet"

Kan Felice Mazzu ook vieren op het einde van de play-offs?

Kan Union een sprookje schrijven in de Champions' play-offs? Het alvast niet het verhaaltje dat coach Felice Mazzu zijn spelers voorleest in de kleedkamers. "Wanneer ik het woord titel zal uitspreken? Als we bij de laatste match van de play-offs genoeg hebben aan een zege of een punt", grijnst hij.

Al een heel seizoen probeert Felice Mazzu de druk af te houden, ondanks de geweldige resultaten van nieuwkomer Union. Net voor de start van de Champions' Play-offs greep hij terug naar een beproefd recept om de zenuwen te onderdrukken: een vierdaagse stage in Spanje.

 

Of het heeft geholpen? Bart Nieuwkoop straalde alvast vertrouwen uit op training. "We denken dat we klaar zijn, we hebben er erg veel zin in", zei hij. "In de winter hebben we een goede stage gehad en daarna goede resultaten gehaald."

 

Geen zenuwen dus... Maar hoe zit het met de ambities? "Het was een fantastisch jaar, als speler willen we het hoogst haalbare", aldus Nieuwkoop. "Als dat niet lukt, is er geen man overboord. Maar we zijn ambitieus: we willen het zo goed mogelijk doen."

 

"Of we voor de titel gaan? In de play-offs gaat iedereen vol voor de titel, dus wij ook. We krijgen een unieke kans om geschiedenis te schrijven. We willen iets tastbaars."

We dromen er allemaal van om eerste te eindigen, maar het zou geen catastrofe zijn als het niet zo is.

Felice Mazzu

De titel. Het woord is gevallen, ook al wil coach Felice Mazzu er liefst nog niets over horen. "We zijn geen favoriet, zelfs met onze goede positie", benadrukt hij. "De andere ploegen hebben meer ervaring dan wij."

 

"We gaan de play-offs in om iets moois neer te zetten, maar we moeten er ook plezier uit halen en eruit leren. Ons doel is nog altijd om elke match te winnen natuurlijk."

 

"Als we op het einde van de play-offs nog altijd op een goede plaats staan, gaan we het maximale eruit proberen te halen. Maar onze ambitie blijft nu nog dezelfde. Voor een team dat nieuw is in de hoogste klasse, moet je de doelen niet te hoog leggen."

 

"We hebben het tot nu toe match per match gedaan. Vandaag hebben we al het geluk dat we in de Champions' Play-offs staan en we gaan ons best mogelijk doen."

 

Zo goed mogelijk, het maximale... Mazzu wringt zich in bochten om het woord titel maar niet uit te spreken. Wanneer neemt hij het wel in de mond? "Als we bij de laatste match van de play-offs genoeg hebben aan een zege of een punt, zal ik het uitspreken", grijnst hij.

 

"We dromen er allemaal van om eerste te eindigen, maar het zou geen catastrofe zijn als het niet zo is. Er zijn maar zes matchen en het zijn allemaal sleutelmatchen. We beginnen vanaf nul en proberen gewoon elke match te winnen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.