Ga naar de inhoud

Pro League voorziet extra cameraman tijdens play-offs: "Zo zal elke camera zeker bemand zijn"

Een dubieuze goal zoals in Cercle-Gent door een gebrek aan cameramannen wil de Pro League in de play-offs vermijden. Daarom wordt een extra cameraman ingezet. "We willen niets aan het toeval overlaten", zegt Lorin Parys, CEO van de Pro League.

We keren even terug naar zondag 3 april: AA Gent verspeelt zijn plekje in de top 4 na een 2-2-gelijkspel tegen Cercle Brugge. Achteraf is er veel commotie over de gelijkmaker van de Bruggelingen. Somers leek buitenspel te staan, maar de VAR greep niet in.

 

Blijkbaar beschikte de videoscheidsrechter niet over beelden, omdat de camera aan het strafschopgebied nog niet bemand was in de openingsfase.

 

Dat zal in de play-offs niet meer gebeuren. De Pro League, het Referee Department van de KBVB, Eleven Sports en Mediapro zaten vandaag samen en beslisten een extra cameraman te voorzien: "Zo zullen de de verschillende camera's permanent bemand zijn", klinkt het.

In deze fase van de competitie gaat iedereen tot het uiterste. Ook naast het veld willen we die inspanning doen.

Lorin Parys (CEO Pro League)

Lorin Parys (CEO Pro League) is tevreden dat de neuzen snel in dezelfde richting stonden tijdens het overleg.

 

“Alle partijen aan tafel zijn het er over eens dat we voor deze laatste en beslissende fase van onze competitie niets aan het toeval willen overlaten."

 

"De Pro League zal instaan voor de bijkomende kost (van de extra cameraman). In deze fase van de competitie gaat iedereen op het veld tot het uiterste. Het spreekt voor zich dat we ook naast het veld deze inspanning dan doen.”