Ga naar de inhoud

Opmerkelijke oproep van Vertonghen: "FIFA, voer effectieve speeltijd in"

Jan Vertonghen bij Benfica.

Jan Vertonghen heeft op Twitter de discussie over de effectieve speeltijd in het voetbal nieuw leven ingeblazen. De Rode Duivel deed een opmerkelijke oproep om die zo snel mogelijk in te voeren. 2 keer 30 minuten zou volgens de verdediger ideaal zijn. "En rode kaarten voor duidelijke schwalbes", stelde hij ook nog voor.

In Portugal stond gisteren een bekerduel tussen FC Porto en Sporting Lissabon op het programma. En die match moet Vertonghen geïnspireerd hebben om zijn idee te lanceren.

 

"We moeten dringend effectieve speeltijd invoeren", schreef hij en hij tagde ook het officiële account van de FIFA in zijn post. "De ploegen die misbruik maken van schwalbes en tijdrekken zorgen ervoor dat het niet meer plezierig is voor de fans. Zij willen voetbal zien, geen theater."

 

In een tweede tweet werd hij nog concreter. "2 keer 30 minuten en zet een zichtbare stopwatch." En hij wil ook dat er strenger opgetreden wordt tegen komedianten. "Rode kaarten voor overduidelijke schwalbes, alsjeblief."

 

De tweets van Jan Vertonghen werden duizenden keren geretweet en ook opgepikt door media in binnen- en buitenland. De discussie lijkt dus opnieuw een beetje geopend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.