Ga naar de inhoud

Kompany sluit bekerhoofdstuk af: "We toonden al vaker mentale weerbaarheid"

Voor Vincent Kompany is de bekerfinale een afgesloten hoofdstuk.

De kortste weg naar Europa lukte niet, dus moet Anderlecht via de Champions' Play-offs een felbegeerd Europees ticket proberen te bemachtigen. "De bekerfinale is een afgesloten hoofdstuk, maar we moeten er wel lessen uit trekken", blikte Vincent Kompany nog een laatste keer terug.

Een week na de verloren bekerfinale tegen AA Gent, kan Anderlecht meteen revanche nemen op het veld van leider Union. "We kunnen niet blijven terugkomen op de bekerfinale. Het is een afgesloten hoofdstuk en we hebben de knop omgedraaid."

 

"Uiteraard waren we ontgoocheld, maar dat zijn ook de momenten die je vormen als voetballer. Het hoort er nu eenmaal bij. We hebben al bewezen dat we hiermee om kunnen."

In de reguliere competitie speelde Union als een kampioen

Vincent Kompany

Achterom kijken heeft geen zin meer, de focus lag deze week op de cruciale wedstrijd tegen leider Union dat samen met Club Brugge topfavoriet lijkt voor de titel. "Die status hebben ze zelf verdiend. De spelers hebben gespeeld als kampioenen."


De Anderlecht-coach heeft alleen maar lovende woorden voor zijn tegenstander: "Ze hebben er zelf voor gezorgd dat ze de reguliere competitie met zoveel punten hebben afgesloten." 


In België is dat weliswaar geen garantie op de titel. "Ik heb het play-off systeem niet uitgevonden. Daardoor zijn er nu nog drie andere clubs die het hen moeilijk kunnen maken." En daar hoort Anderlecht bij...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.