Ga naar de inhoud

Tadej Pogacar keerde terug naar Slovenië na overlijden van moeder van zijn verloofde

Tadej Pogacar werd gisteren 12e in de Waalse Pijl.

De laatste rechte lijn van Tadej Pogacar (23) naar Luik-Bastenaken-Luik van aanstaande zondag is helaas verstoord. De winnaar van vorig jaar stapte vanochtend op het vliegtuig naar zijn vaderland Slovenië waar de moeder van zijn verloofde Urska Zigart is overleden. Volgens zijn werkgever UAE is hij zaterdag weer op Belgische bodem om een dag later deel te nemen aan La Doyenne. 

Tadej Pogacar rijdt zondag in principe rond met rugnummer 1, maar het Sloveense goudhaantje zal niet met de ideale voorbereiding in de benen aan de start staan.

 

Pogacar werd gisteren 12e op de Muur van Hoei en vanochtend stapte hij onverwacht op het vliegtuig naar zijn thuisland Slovenië.

 

Zijn werkgever UAE was karig met commentaar en riep "familiale redenen" in als verklaring voor zijn ongeplande terugkeer.

 

"Tadej zal de familie van zijn verloofde Urska Zigart bijstaan", klonk het deze namiddag.

 

Vorig jaar won Pogacar Luik-Bastenaken-Luik. "Op dit moment is het gepland dat hij zaterdag terugkeert naar België voor de wedstrijd", zegt UAE nog over zijn deelname zondag.

 

(lees hieronder de update van 23 u)

De mama van verloofde Urska Zigart is overleden

De verloofde van Tadej Pogacar schreef vanavond op Instagram dat het koppel was teruggekeerd naar Slovenië voor het overlijden van haar moeder.

 

"Het leven is soms niet fair", begon Urska Zigart, zelf renster bij BikeExchange, haar post.

 

"Met veel verdriet moet ik dit nieuws met jullie delen. Mijn mama was mijn beste vriendin en de belangrijkste persoon in mijn leven."

 

"Dit is een zeer moeilijke periode voor mij en mijn familie. Bedankt voor jullie berichtjes en steun."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.