Ga naar de inhoud

Julie De Wilde na zware val en opgelegde rust: "Ik ga binnenkort toch een fitnessabonnement halen"

Julie De Wilde stond in Dwars door Vlaanderen nog op het podium.

Het was een zware domper op een mooi voorjaar voor Julie De Wilde (Plantur-Pura). In Parijs-Roubaix kwam de 19-jarige ten val en brak ze haar 6e halswervel op twee verschillende plaatsen. Hoe gaat het nu met de seizoensrevelatie?

Van de val zelf weet Julie De Wilde zo goed als niets meer.

 

"Ik weet dat ik in het wiel zat van drie vrouwen van Jumbo-Visma, en toen opeens lag ik in de ziekenwagen", steekt ze van wal. "Ik ben dus voor een deel mijn geheugen kwijt, want ik vroeg mezelf af of ik al over een kasseistrook was gereden of niet."

 

De Wilde moet een stevige smak gemaakt hebben, want de scans in het ziekenhuis brachten twee breukjes in haar 6e halswervel aan het licht. 

 

"De pijn valt wel mee, dus ik klaag niet. Ik moet vooral veel rusten van de dokters. Twee weken voor mijn hoofd en dan nog 4 à 6 weken voor mijn nekletsel."

 

"Ik ben toch van plan om in die periode een fitnessabonnement aan te schaffen. Van de neuroloog mocht ik rustig trainen op de spinningfiets. Zo lang stilzitten is echt niets voor mij."

Hoe zwaarder de koersen, hoe liever. Ik weet dat ik nog snel ben aan de meet.

Julie De Wilde

Een geluk bij een ongeluk is het feit dat Parijs-Roubaix ook meteen de laatste koers van De Wilde haar voorjaar was. Het werd een mooi voorjaar met als orgelpunt de tweede plaats in Dwars Door Vlaanderen. 


"Ik wou dit voorjaar stappen vooruit zetten, en dat lijkt me goed gelukt. In Dwars Door Vlaanderen viel alles plotseling op zijn plaats."


"Die zware koersen zoals de Ronde, Dwars Door Vlaanderen en Parijs-Roubaix liggen mij wel. Hoe zwaarder hoe liever eigenlijk, want ik weet dat ik aan de meet nog snel kan zijn." 

 

En eind juli dan de Tour de France Femmes?

 

"Als ik in de selectie word opgenomen, wil ik zeker deelnemen. Die ambitie heb ik wel."