Ga naar de inhoud

Red Flames voegen Noord-Ierland toe aan voorbereidingsprogramma voor het EK

De Red Flames hebben nog een oefenmatch toegevoegd aan hun voorbereidingsprogramma voor het EK deze zomer. Op 23 juni spelen ze vriendschappelijk tegen Noord-Ierland. "De ideale sparringpartner", klinkt het bij de bondscoach.

In juli spelen de Red Flames het EK. Voorbereidingsmatchen tegen Engeland (16 juni), Oostenrijk (26 juni) en Luxemburg (28 juni) waren al bekend, maar daar is ook nog Noord-Ierland aan toegevoegd.

 

"De ploeg is een ideale sparringpartner met het oog op onze eerste wedstrijd tegen IJsland", klinkt het bij bondscoach Ives Serneels. "Ze hanteren ongeveer dezelfde stijl als de Noord-Europese landen, zoals IJsland." 

 

"Ze staan dan wel ruim 25 plaatsen achter ons op de FIFA-ranking, maar zullen hun huid duur verkopen."

 

Noord-Ierland, Engeland en Oostenrijk zijn net als België geplaatst voor het EK, dat van 6 tot 31 juli in Engeland gespeeld wordt. De Red Flames van bondscoach Ives Serneels zitten er in de zware groep D, met Frankrijk, Italië en IJsland.