Ga naar de inhoud

Lennard Kämna houdt stand in Tour of the Alps en pakt tweede seizoenszege

Kämna boekt zijn tweede zege van het seizoen.

Lennard Kämna heeft de derde rit in de Ronde van de Alpen gewonnen. Hij was de sterkste renner - die recht kon blijven - van een kopgroep. Pello Bilbao blijft leider in de Italiaanse rittenkoers.

Halfweg de 154 kilometer lange etappe tussen Lana en Villabassa reed een vlucht van twaalf renners weg, met daarin Lennard Kämna. 

 

Op de laatste en zwaarste beklimming van de dag, de Furkelpas, toonde niet Kämna maar Torstein Traeen zich voorin de beste klimmer, maar kort na de top miste de Noor een bocht in de afdaling en zo schakelde hij zijn eigen winstkansen uit.

 

In de achtervolging dunden Pavel Sivakov en Miguel Angel Lopez op de Furkelpas het peloton uit tot amper een tiental renners, maar hun tempo volstond niet om alle vroege vluchters terug bij de lurven te grijpen. 

 

Met een aanval in de oplopende slotkilometer trok Kämna de dagzege naar zich toe. De Duitser haalde het met drie seconden voorsprong voor de Costa Ricaan Andrey Amador en vier op de Spanjaard Jonathan Lastra. Voor de 25-jarige Kämna is het na de slotetappe in de Ruta del Sol de tweede seizoenszege.  

 

Geen van de vluchters vormde een bedreiging voor de leidersplaats van Pello Bilbao. In het klassement heeft de Spanjaard van Bahrain Victorious nog steeds een voorsprong van zes seconden op zijn eerste achtervolger, de Fransman Romain Bardet. De Hongaar Attila Valter is derde op 12 seconden.