Hernan Losada wordt in zijn 2e MLS-seizoen ontslagen bij DC United

Hernan Losada heeft in Washington zijn ontslagbrief gekregen. De Argentijnse trainer trok in januari 2021 naar DC United in de MLS, maar in zijn tweede seizoen draaide het niet zoals gehoopt. De club staat op dit moment laatste in de Eastern Conference.

Afgelopen weekend kende Losada met zijn ploeg een dramatisch wedstrijdslot. Na wat al een moeizaam seizoensbegin was, stond zijn ploeg 2-0 voor tegen Austin. Maar DC United viel met tien en slikte in de laatste 10 minuten nog drie doelpunten.

 

Zo werd het een 4e nederlaag op een rij voor de ploeg van Losada. En dat was voor de clubleiding het signaal om afscheid te nemen van de Argentijn.

 

Losada was sinds januari vorig jaar aan de slag bij de club. Hij maakte toen de overstap van Beerschot naar de MLS. In zijn eerste seizoen miste hij nipt de play-offs en nu staat hij na 6 matchen laatste.

 

De assistent-coach Chad Ashton neemt het roer nu in handen. "We bedanken Losada voor zijn energie en voor de aanvallende manier van voetballen die hij de club heeft bijgebracht."