Ga naar de inhoud

Wim De Coninck over penaltyheld Davy Roef: "Zijn carrière is nu echt gelanceerd"

Davy Roef stopte twee penalty's in de finale.

Davy Roef was de held van de avond in de bekerfinale. De doelman van AA Gent stopte twee van de vijf penalty's en had zo een groot aandeel in de bekerzege van zijn team. Volgens analist en ex-doelman Wim De Coninck zit Roef nu in de beste fase van zijn carrière: "Ik denk dat hij nu echt vertrokken is."

Op enkele maanden tijd van brave bankzittende keeper naar de held in de bekerfinale. "Dat was geen verrassing voor AA Gent. Op training pakte hij er blijkbaar ook veel. Als doelman pak je niet toevallig twee van de vijf penalty's."

 

Je zou voor minder naast je schoenen gaan lopen. "Dat ligt niet in zijn natuur", zegt analist Wim De Coninck. "Gisteren zei hij dat hij geluk had dat hij naar de goede kant was gedoken bij de twee penalty's. Die bescheidenheid is typisch voor hem. Eigenlijk zou hij zichzelf wat meer in de kijker mogen zetten."

 

"Nu doet hij dat vooral met zijn prestaties en clean sheets. Ik denk wel dat hij nu echt gelanceerd is, hij is niet meer te stoppen. Roef is zeker van zijn plek bij AA Gent."

Davy Roef zit op zijn plek bij AA Gent

Wim De Coninck

"Vergeet ook niet dat hij al heel wat ervaring heeft. Al op jonge leeftijd werd hij titularis bij Anderlecht. Ze zagen in hem een hele goede keeper. Hij is een beetje het slachtoffer geworden van de mindere periode waar Anderlecht toen in zat."


"Van die tegenslagen is hij wel een paar keer geweldig kunnen terugkomen. Dat hij nu weer op dit niveau is, toont aan dat hij over veel mentale veerkracht beschikt."


Niks dan lof dus. Wil dat zeggen dat Davy Roef klaar is voor een stap hogerop? "Ik denk niet dat een transfer nodig is, hij zit op zijn plek bij AA Gent", besluit De Coninck.